avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce infractiune este?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce infractiune este?

As vrea sa stiu in ce infractiune se incadreaza fapta de a refuza parasirea unui autovehicul la cererea proprietarului sau celui care il poseda cu orice titlu ? Mentionez ca patrunderea in autovehicul s-a realizat cu acordul proprietarului sau posesorului.

Personal, m-am gandit ca este violare de domiciliu, dar avand in vedere ca aceasta se refera la o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit ce tine de acestea, refuzu de a parasi autovehicului nu se incadreaza in aceste ipoteze. A doua varianta la care m-am gandit este aceea a tulburarii de posesie, dar aceasta potrivit Codului Penal se refera la bunurile imobile.
Sunt intru totul de acord. As vrea sa stiu totusi pe baza carui temei legal aceasta fapta ar putea constitui o contraventie ?
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters119945, utilizator
Trope_doi, imi place arcasul din foto.:)

Daca vorbim fara daca...
Faptul ca ramane in autoturism nu constituie decat o simpla fapta a omului...:)

Fapta nu vad sa constituie nici infractiune nici contraventie.
Dar, totusi ne intrebam daca ramane ce va face mai departe?
De aici de abia pot incepe discutiile.De ce ( ca sa nu mai zic daca) ramane in masina:confused: ?

Concluzia sau morala ar fi ca poate ramane in masina dar ce se va mai intampla nu vom afla fara...daca
...
Este precum povestea cu sarea in bucate...

avocat Claudiu Lascoschi
Fapta a omului este si aceea de a refuza parasirea unei locuinte. Legiuitorul a acordat ma multa importanta protejarii relatiilor patrimoniale cu privire la bunurile imobile deoarece, atunci, nu si-a imaginat ca un bun imobil sa depaseasca in valoare un bun mobil. In zilele noastre acest lucru este posibil si este caracteristic Romaniei sa ai casa de 50 000 de euro si masina de 150 000 euro.
Sunt si eu de acord cu argumentele aduse atat de dvs. cat si de colegi,dar oricat am incerca, nu putem incadra refuzul de a parasi un automobilul in niciuna dintre infractiunile la care ne-am putea duce cu gandul. Poate ceva la Codul bulgar???
in viata reala lucrurile se rezolva mult mai simplu
in primul rand nu vad interesul aluia care intra si nu mai vrea sa iasa. in cazul in care se intampla totusi si nu poti sa-l scoti intr-un fel sau altul ( in unele cazuri e de preferat sa fii parat decat reclamant), chemi politia si banuiesc ca ajuta intr-un fel. daca banuiesc gresit, astepti sa-l cheme natura, sa i se faca foame, sau sa moara de sete...
cred ca trebuia postat la " cum ne mai omoram timpul liber"

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica infractiuni creedy creedy Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la incadrarea juridica a urmatoarelor fapte: Salariatul unei societati comerciale a fost trimis ... (vezi toată discuția)
Art 213 din codul penal abuz de incredere costy223 costy223 am dat masina unuei cunostinte imprumut 2 zile dupa care urma sa mio inapoieze sau sa mi dea contravaloarea acesteia. nu am facut niciun act de vanzare sau ... (vezi toată discuția)