As vrea sa stiu in ce infractiune se incadreaza fapta de a refuza parasirea unui autovehicul la cererea proprietarului sau celui care il poseda cu orice titlu ? Mentionez ca patrunderea in autovehicul s-a realizat cu acordul proprietarului sau posesorului.
Personal, m-am gandit ca este violare de domiciliu, dar avand in vedere ca aceasta se refera la o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit ce tine de acestea, refuzu de a parasi autovehicului nu se incadreaza in aceste ipoteze. A doua varianta la care m-am gandit este aceea a tulburarii de posesie, dar aceasta potrivit Codului Penal se refera la bunurile imobile.
Da, daca incearca asa ceva.
Daca ramane pur si simplu in masina si plecati acasa iar el nu face nimic iarasi nu comite o infractiune.
Insa daca vine politia si il vede in masina il poate conduce la sectie.Ii cere actele si nu are...
Si asa va iesi din masina.:)
Așa cum prezentați dvs. situația de fapt nu se poate pune problema săvârșirii unei infracțiuni.Bunul mobil ( autoturismul ) din punct de vedere penal intră în sfera de ocrotire a relațiilor de ordin patrimonial și ca atare nu poate fi comisă decât una dintre infracțiunile prevăzute în Titlul III din C.pen.
Bineinteles ca nu este abuz de incredere… Ar putea fi – in cazul cel mai “grav” - o contraventie, pe care jandarmii chemati la fatza locului ar putea sa o rezolve in doi timpi si trei miscari.
Nu e tulburare de posesie si – cu atat mai putin – poate fi furt…
De fapt, despre ce se discuta aici…? N-ar trebui sa ne referim strict la “refuzul de a parasi un autoturism”? Fara a mai complica – artificial – speta… In conditiile prezentate in primul mesaj acest refuz de a parasi un auto nu e infractiune… Contraventie… sa zicem – pt ca-l impiedica pe proprietar sa-si vada de treaba lui.
Cred ca pt a stabili ce si cum ar trebui sa ramanem in “sfera” refuzului de a cobori din auto, fara a mai continua cu “daca”… pt ca nu vom ajunge la un rezultat concret…
Zic si eu…:D