avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit(e) neplatit(e)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit(e) neplatit(e)

Cu Respect Salutam ,
In urma cu 3 ani am contractat 2 credite (a cate 5000 e) la banci diferite () . Am avut posibilitatea finaciara sa platesc aceste credite aproximativ 1an . In perioada contractarii eram casatorit dar am fost sfatuit sa declar contrariu pt a putea beneficia de suma maxima acordata creditului . Cum se mai intampla ...am divortat si am ramas cu aceste credite . De aproximativ 2 ani nu am mai platit aceste rate din motive strict financiare ( am pierdut locul de munca ) . Salariul actual nu imi permite nici macar sa fiu la zi cu pensia alimentara . Fosta sotie ma informeaza cu greu sau chiar de loc despre scrisorile sau instiintarile care vin la adresa ei (si adresa mea din CI) . Probabil debitele au ajuns deja la o firma de recuperare . Din pacate am iesit cam ciufulit dupa divort fiind nevoit sa o iau de la ,,0'' cu toate cele necesare . De ceva vreme incerc sa ma redresez dar efectiv nu reusesc , dar sa mai pun ceva deoparte si pt credite . Mentionez ca nu am nimic de valoare - masina , casa , etc (Din celelalte discutii pe forum am remarcat ca se punea accent pe lipsa bunurilor mobile si imobile )
Care este lucrul pe care il pot face firmele de recuperare si ce mi s-ar putea intampla .
( PS ) - Sunt foarte stresat de aceasta problema si astept un raspuns de la DVS .
- Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
nova4ma, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:31, 18 Februarie 2010
Sa nu raspundeti, sa nu semnati, sa calculati 3 ani de la data ultimei plati sau recunoasteri de datorie si poate aveti noroc si se prescrie creanta.
Daca intre timp s-a inceput executarea silita sau v-au chemat in judecata, prescriptia se intrerupe si va incepe alt termen, deci nu va bazati pe prescriptie.
Probabil vi se vor popri veniturile sau executa bunurile ( mobile/imobile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit unguruiulica unguruiulica buna...sotul meu a facut o descoperire de cont in 2007 in care i s-au bagat cam 13 salarii pe card.A platit cateva rate si dupa catva timp a plecat din tara.De ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie bancara ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: conform noilor legi, dupa cat timp se prescrie o executare silita, daca timp de 3 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita-prescriptie ioana71 ioana71 Buna ziua. Am avut un credit luat la un IFN si la care am platit ratele pana in 2009. Acest IFN a cesionat creditul unei firme de recuperari creante. Aceasta ... (vezi toată discuția)