avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere post in CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere post in CIC

Cadru didactic aflat in concediu pt ingrijirea copilului pana in 15 aug 2010. In martie 2010 se fac reducerile de posturi in scoala., pentru activitatea in anul scolar 2010-2011. Se poate proceda la evaluarea sa si o eventuala reducere de post. Amintesc ca postul urmeaza a fi redus din 1 sept 2010. Rog mult si temeiul legal.Multumesc
Cel mai recent răspuns: foxi , utilizator 17:03, 22 Februarie 2010
Chiar ar trebui sa scriem un tratat de drept ... reorganizarea este facuta in baza Legii nr.329/2009 ... am mai discutat pe aceasta tema ce se intelege prin *reorganizarea judiciara* atat din punct de vedere terminologic, cat si ce a vrut sa spuna legiuitorul prin aceasta sintagma.
Reorganizarea poate insemna si restructurarea posturilor prin desfiintare, eliminare din organigrama.
:offtopic:

ar fii interesant de studiat un astfel de tratat de dreptul muncii... la fel ar trebui sa constatam si cand "legiuitorul" va fii de acord cu infiintarea tribunalului muncii ca de vreo 10 ani... nu se mai aude nimic!!!
fata de dreptul civil unde ambele parti au dreptate pana la proba contrarie in dreptul muncii se distinge foarte clar cine trebuie sa faca proba!!!
Reorganizarea poate insemna si restructurarea posturilor prin desfiintare, eliminare din organigrama.

Interesant! Dar sigur nu am ce ma duce cu varianta aceasta la juristul nostru raspunsul juristului a fost cel mai simplu, ce sa-si mai bata el capul. De ce insist: in scoala sunt doua cadre didactice pe acest post(prin restructurare o scoala mica este mutata cu copii si profesori in scoala mare) Persoana A este in CIC pana in 15 aug, a aterizat in scoala cu "norocul prostului" si elimina prin acest CIC persoana B care nu sufera comparatie (profesional vorbind) cu persoana A. Persoana B este titularul scolii mari de 20 de ani, cu rezultate excelente, un om de baza in scoala. Este un cadru didactic valoros , nu vrem sa-l pierdem. Cand descriu toate aceste sunt OBIECTIVA, dar asta e legea si multumim lui Boc care va distruge definitiv invatamantul. Din aceste motive incerc sa gasesc o salvare pentru binele scolii. :help:
Stimata doamna, colegii au dreptate orice jurist va va spune ca desfiintarea postului echivaleaza cu concedirea ( juridic vorbind e o consecinta a acesteia)

concediere prin desfiintare a postului
sa conteste deciza in 30 de zile la Tribunalul de domiciliu.E singura solutie.

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Completare norma in invatamant viorelnd viorelnd Sunt profesor titular cu decizie pe doua specializari: fizica si informatica. Situatia catedrelor/titularilor este urmatoarea: - pe informatica sunt 2,07 ... (vezi toată discuția)