avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... REABILITARE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

REABILITARE

Buna dimineata.
Va cer ajutorul intr-o problema foarte presanta.
Am fost condamnat in anul 2000 la o pedeapsa de 9 luni( " pentru art 208 al.1, 209/1 lit a,g,i prin sentinta nr. 2856/31.08.00 a Jud. Sector 5 Bucuresti ", citat din 'frumosul' meu cazier). Pedeapsa a fost executata, daunele acoperite, etc.
Din cele citite in Codul Penal si mai nou si pe Internet, exista o reabilitare de drept care apare dupa 3 ani de la executare.
In cazul meu au trecut 5 iar cazierul este NEschimbat. Inca nu am putut primi un raspuns pertinent de la nici un consilier juridic solicitat pana acum.
Ce inrautateste situatia este un curs intensiv in turism pentru care va trebui sa ma prezint luni dimineata in Bucuresti (eu fiind din Brasov) si de care-mi depiinde in mare masura viitorul.
Cu un cazier patat nu exista nici o sansa.
CE AS DORI SA VA ROG DIN SUFLET: daca mi-ati putea spune care sunt etapele ce ar trebui parcurse in momentul de fata. Daca este vreo sansa de a obtine un cazier curat si care ar fi aceea.
In momentul de fata imi este imposibil sa iau o decizie in privinta cursului. Este destul de costisitor (aprox. 500 euro) si nu pot risca sa il platesc si parcurg pentru a fi respins din cauza cazierului, la final. Tot ce doresc sa stiu este ca se poate sau nu se poate face ceva in privinta cazierului pentru a lua decizia de a ma inscrie sau nu la acest curs.

Din punctul meu de vedere: pedeapsa impusa a fost sub 1 an, beneficiam de reabilitare de drept dupa 3 ani, dar .... ceva intre acestea nu functioneaza ...
Orice sfat este binevenit
Va multumesc!
Bogdan

PS: Imi cer scuze ca repet mesajul si in aceasta sectiune. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2006
Bogdan_m, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:55, 3 Februarie 2012
as dori daca se poate sa-mi enuntati si mie un model de cerere de reabilitare judiciara va rog cu respect
in cazul de fata trebuie sa te prezinti la organul de politie de unde ti s=a eliberat cazierul si sa faci o contestatie si o cerere pt eliberarea unui nou certificat de cazier curat ,totul trebuie sa se rezolve pe cale administrativa doar in cazul in care nu reusesti prin contestatie te adresezi instantei de contencios!Da reabilitarea de drept a intervenit in cazul tau si cazierul trebuia sa fie curat!....succes la curs!
capitan, esti putin in eroare.
vezi:
Lege nr. 290/2004

CAPITOLUL III
Înscrierea datelor în cazierul judiciar
şi procedura de scoatere din evidenţă

Art. 13. - (1) Persoanele înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
b) a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept;

deci, pt. ca serviciul de caziere sa-ti opereze scoaterea din evidenta, trebuie mai intai sa treci pe la judecatorie, sa faci o cerere de reabilitare (de drept sau judecatoreasca, depinde), apoi cu hotararea obtinuta mergi la servicul de caziere.
apropos elis..si tu esti in eroare: bogdan avea nevoie de reabilitare de drept constatata pe cale judecatoreasca...infractiunea la care a fost condamnat este sub 1 an!
fa-i o "adresa" oficiala la militie ( cu nr inregistrare si tot tacamul) , copia pe care iti pune nr. de inregistrare sau biletelul de inregistrare atasat, le prezinti in audienta si le sustii personal, si adu-le aminte sa te stearga, pt ca ei "este" ocupati si "nu are timp" de rezolvarea problemelor de serviciu. dar te dai la picioare in audienta si le spui ca pierzi bani si ani din cauza lor si dai MIRA in judecata pt propria lor "turpitudine". te vor intelege cu siguranta si iti vor oferi flori. ca probabil job-ul din turism si angajatorul nu asteapta pana se "face" instanta. bafta:D

Alte discuții în legătură

Termen de incercare/ reabilitare m1ha1 m1ha1 buna ziua, referitor la problema mea am consultat deja 2 avocati dar raspunsurile lor erau diferite. in data de 15 05 2005 s a pronuntat sentinta in urma ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea pedepsei aplicate munteanu razvan munteanu razvan buna ziua an 2010 am fost condamnat la 1 an cu suspendare pentru ca am condus un auto cu numere false si pe atunci mi sa facut dosar penal si mi sa anulat ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judiciara sumynyk sumynyk In anul 2004 in luna octombrie am fost condamnat la 1an si 6 luni cu suspendare. si o perioada de proba stabilita de instanta la 3 ani si 6 luni. M-ar ... (vezi toată discuția)