avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Sa nu ai chiar atitudinea asta in instanta, caci cei care au atitudinea asta, ca regreta pana la lacrimi, sunt de regula recidivisti.
Plus ca ceea ce ai facut tu... e cam tot pe-acolo!
Asa ca judele nu va avea o atitudine tocmai de intelegere a faptului ca regreti.
Va avea impresia ca esti ca cel care intra si iese din parnaie, care face aceeasi infractiune de zeci de ori si de zeci de ori dupa ii plange sufletul in el ca nu mai face, vai de el...
E ca un dependent de un gen de infractiune.
Oamenii astia chiar fac aceeasi fapta de zeci de ori, cel mai des intalnesti furtul sau diverse batai (loviri pana la vatamare), iar in timp isi agraveaza faptele pe care le fac (merg insotiti, fura prin efractie, ajung la omor din bataie...). Sunt oameni foarte periculosi tocmai pentru ca nu inteleg ceea ce fac, prin urmare pentru ei pedeapsa nu rezolva nimic, mai ales in sistemul pedepselor romanesti.
Daca are impresia asta judecatorul si depre tine... :(
Posibil sa nu o aibe , AVLIL, impresia asta ......dar acum depinde si cum este instrumentat cazul de catre politie, parchet etc.... poate nu se ajunge in instanta ...mai sti ;) ....oricum din punctul meu de vedere, chiar daca nu sunt de acord cu fapta lui, poate scapa fara privare de libertate ....:)
Exista cazuri mult mai grave in care se dau pedepse cu suspendari ;) ..... si apoi daca are un avocat bun inca din timpul cercetarilor penale ....poate obtine o pedeapsa mult mai usoara.
oricum ma va toca psihic+material,o tampenie pe care nu as mai face-o, pt ca vad cate trag.daca acelui jude nu-i vine in minte cat se poate consuma un om pe o prostie de-a lui,si cate alte tampenii se pot invata in puscarie,in breasla,atunci sa condamne.presupun ca el e cu mult mai inconstient decat mine,in momentul faptei ca dupa ceva timp va scoate un delicvent perfect.sau au ajuns inchisorile noastre cu sala de lectura,cu biblioteci,cum sunt in afara?nu ar trebuii sa se gandeasca la treaba asta?sau numai baroul va face astfel de propuneri/nu ar trebui sa fiti uniti ca avocati sa va atingeti anumite teluri?tara a decazut,dar poporul?el e cel care sufera de pe urma justitiei.tot el e cel ce sare sa apere ceva,asta daca mai exista,nu acei judecatori care dau o directie sau alta a vieti.ei se joaca practic de-a Dumnezeu.sa fim sanatosi,ca poate nu voi ajunge pe acolo.si daca da,considerati ca judecatorul nu a scos nimic bun din mine,pt ca detentia nu te educa!te priveaza!omul ce iese din puscarie la prima oara nu prea isi mai gaseste locul in societate.pt ca ea il refuza.si atunci el aduce in prim plan ce a invatat in puscari:urmatoarea fila.
Salut. Am si eu o intrebare la care sper sa gasesc un raspuns aici pe acest forum.
In urma unui accident rutier usor fara vatamari corporale am fost depistat cu o alcoolemie de 0,56/mg in aerul pur expirat. Mi-au fost recoltate si probe de sange dar inca nu am primit rezultatul acestora.

Am vreo sansa de a scapa doar cu suspendarea permisului pe 3 luni, fara dosar penal?

Va multumesc anticipat.
Exista posibilitatea ca procurorul care se ocupa de caz sa dispuna prin ordonanta scoaterea de sub urmarire in baza art. 11 pct 1 lit b raportat la art. 10 lit b indice 1 C.proc.pen. si art. 18 indice 1 Cod penal, avand in vedere faptul ca este sub limita de 0.80.
Sunteti "la mana" procurorului.

Da, aveti sanse sa scapati numai cu suspendarea permisului.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)