avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
elis a scris:

pt florin24
faci o cerere imediat ce ti s-a comunicat rezolutia sau, dupa caz, a ordonanta procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala ori incetarea urmaririi penale, sau hotararea judecatoreasca ramasa definitiva prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat ........ In baza cererii la care anexezi unul din actele de mai sus ti se va elibera permisul.

pt andy_studio
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani - in speta, 4 ani si 8 luni . Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă.

sunt si eu in cazul lui florin....faci cererea si in cat timp ti se restituie permisul?
ma ajuta careva cu un raspuns?
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri!
Totusi cei de la politie tot asa sustin cum ca din momentul in care ti s-a comunicat rezolutia prin care s-a dispus neinceperea urmaririii penale incep de fapt cele 90 de zile de suspendare a permisul,ori la art 100 alineatul 1,lit d din codul rutier scrie cu totul altceva.Un domn de la politia rutiera mi-a spus cum ca aceasta masura se aplica doar persoanelor din alte state,adica li se restituie permisul in momentul in care au primit rezolutia cu nup.
O fi cel de la politie in necunostinta de cauza?
florin24 a scris:

Va multumesc foarte mult pt raspunsuri!
Totusi cei de la politie tot asa sustin cum ca din momentul in care ti s-a comunicat rezolutia prin care s-a dispus neinceperea urmaririii penale incep de fapt cele 90 de zile de suspendare a permisul,ori la art 100 alineatul 1,lit d din codul rutier scrie cu totul altceva.Un domn de la politia rutiera mi-a spus cum ca aceasta masura se aplica doar persoanelor din alte state,adica li se restituie permisul in momentul in care au primit rezolutia cu nup.
O fi cel de la politie in necunostinta de cauza?

am fost la politie si mi s-a restituit permisul cam la o saptamana de la emiterea ordonantei. clar k daca mai beau iau taxi:)
multa bafta florin 24
Va salut,
as dori sa stiu daca cineva care are condamnare de 1 an cu suspendare si permis anulat,are nevoie de reabilitare judecatoreasca pentru a putea da din nou pentru permis.precizez ca nu au fost antecedente penale ,daune materiale ,etc.
am intrebat doua persoane si am primit doua raspunsuri diferite
Va multumesc
Aveti nevoie de reabilitare, intrucat in cazierul dvs va apare condamnarea pronuntata prin hotararea judecatoreasca definitiva. In urma admiterii cererii de reabilitare judecatoreasca, persoanele inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au facut notari provizorii se scot din evidenta cazierului judiciar.

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)