avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.
una din persoane ,care este de profesie avocat,mi-a spus ca in cazul asta condamnarea fiind de 1 an ,reabilitarea se face de drept,fara a fi nevoie sa ma adresez instantei judecatoresti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2008
dan1974, utilizator
va salut.si eu am problema asta de anul trecut.La expertiza Procurorului mi-a iesit 0.65mg alcool in sange.mi sa zis ca acum trebuie sa astept sa-mi vina acasa un plic oficial de Neincepere a Urmaririi Penale...au trecut 2 luni de cand mi-a venit expertiza.cam cand voi avea carnetul?voi mai plati si amenda?cam cat poate sa fie?...nu mai beau un strop de alcool in viata mea la volan...am platit pana acum o gramada:taxe iml,expertize,contraexpertize....offfff....cu stima
Imediat dupa ce primiti Ordonanta de N.U.P., va puteti prezenta cu cea la politie pentru a va restitui permisul.
Daca ati fost amendat, trebuie sa platiti amenda.
va multumesc de raspuns..dar e posibil de anul trecut din luna iunie mi s-a luat permisul...m-am saturat sa astept...de 2 luni mi-a venit-deci-raspunsul Procurorului 0.65mg alcool in sange(deci am iesit ok ca este sub 0.80mg)si tot astept sa-mi vina N.U.P-ul...cat mi-o veni?asteapta sa se faca anul...,in iunie deci?cam cat poate sa fie amenda?nu am accidentat pe nimeni...cu stima
La cum lucreaza procurorii nostrii poti sta mult si bine sa astepti (stiu cazuri de au stat 4 ani dupa N.U.P.)... du-te saptamanal si bate-l la cap ca de bunavoie nu face nimic procurorul...

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)