avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
AVLIL a scris:

Adica declaratii mincinoase, asta il invatati? Ca nu ajunge ca a condus inconstient, nu?
=D>

Sunt perfect de acord cu dumneavoastra... insa sa nu uitam ca in Romania nu exista infractiunea de sperjur ca in US of A si invinuitul/inculpatul poate declara orice (cu conditia sa nu-l prinda cu minciuna ca nu i se vor mai retine anumite atenuante).

@ dan1974: Va inselati... chiar saptamana asta am avut unul cu 20 de dosare ptr. infractiuni "minore" si recidivist. Binenteles ca pare ciudat cand face puscarie unul ca a furat 10 lei (la tv doar ultima fapta o prezinta dar niciodata nu e singura fapta comisa) dar depinde si de persoana care savarseste infractiunea deoarece la noi e un drept aproape in totalitate subiectiv si nu exclusiv obiectiv... cat despre barosanii de care vorbiti, ei scapa tocmai ca-s la prima abatere, fi-ti sigur ca o vor incurca la repetarea faptelor oricati bani or avea...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Dan 1974, daca acesta e anul nasterii tale, m-as fi asteptat la mai multe...
In toate padurile insa, exista uscaturi; din pacate, si in padurea avocatilor.

Dar acei avocati de care spui, nu sunt ca mine, asta cu certitudine. Iar justitia ar trebui sa fie oarba, daca ar fi mereu nu ar mai exista cazuri ca acela aratat de tine. Insa, uneori, mai pandeste si ea pe sub legatura de la ochi, sa vaza pe cine judeca. Atunci, mai greseste caci, din pacate, e facuta de oameni aceasta dreptate.

Mie mi-au spus oameni, avocati ba ca n-ajung nicaieri cu atitudinea asta de a nu da spaga, ba ca uneori e necesar... Nu s-au prins minunile astea de "sfaturi" de mine...
Asa incat, indiferent cat si ce ne spun altii, fie ei avocati sau nu, avem un liber arbitru si un discernamant. :O
Multa bafta!
AVLIL a scris:

Dan 1974, daca acesta e anul nasterii tale, m-as fi asteptat la mai multe...
In toate padurile insa, exista uscaturi; din pacate, si in padurea avocatilor.

Dar acei avocati de care spui, nu sunt ca mine, asta cu certitudine. Iar justitia ar trebui sa fie oarba, daca ar fi mereu nu ar mai exista cazuri ca acela aratat de tine. Insa, uneori, mai pandeste si ea pe sub legatura de la ochi, sa vaza pe cine judeca. Atunci, mai greseste caci, din pacate, e facuta de oameni aceasta dreptate.

Mie mi-au spus oameni, avocati ba ca n-ajung nicaieri cu atitudinea asta de a nu da spaga, ba ca uneori e necesar... Nu s-au prins minunile astea de "sfaturi" de mine...
Asa incat, indiferent cat si ce ne spun altii, fie ei avocati sau nu, avem un liber arbitru si un discernamant. :O
Multa bafta!

nu asta e data nasterii,ca de altfel nici numele meu nu este dan,dar asta nu are importanta.ce ma mira pe mine este urmatoarea chestie,se cunoaste de catre foarte multi ca o alcolemie peste 0,8 ,care duce la dosar penal si respectivele consecinte,poate fi "rezolvata" de catre anumite cadre cu o anumita suma de bani.este un lucru sigur ,dovedit si nu vazut la protv,dar cu toate astea vad aici ca sint persoane care spun cu totul altceva.adica nici usturoi n-am mincat nici gura nu-mi pute..
inteleg faptul ca aici se cer si se dau informatii care sa fie inscrise in litera legii,dar pina la a contesta faptul ca altfel nu se poate,cred ca este o greseala.asta este adevarul la noi in romania..deocamdata
multa bafta si tie
,
Buna ziua, Am un dosar de urmarire penala pt conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.Dupa recalculare rezultatul a fost 0,6, sub limita de 0,8 pt a fi considerata infractiune. In urma cu 10 zile dosarul meu privind incetarea urmaririi penale a ajuns la procuratura. Exista un termen maxim de solutionare a cazului ?Sau trebuie sa astept pana cand procurorul are chef sa solutioneze dosarul meu?Se poate interveni legal ca sa se solutioneze mai repede?Pot primi dovada de circulatie pana la verdictul procurorului?Va multumesc
tu ce ai declarat la recalculare.... ca sa stiu si eu....:D ??

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)