avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Dan, daca stii ca aici dam sfaturi legale, de ce trebuie sa spun pe litere: l e g a l n u e a l t a p o s i b i l i t a t e?...
Sincer, mi se pare si incorect, caci consider ca nu e alta posibilitate si basta! B-)

Daca insa tu spui ca e una si e si demonstrata, aia cu spaga pe la politai, te intreb si eu pe tine: unde s-a demonstrat asta, intr-un dosar de luare de mita - inculpat: politai - sau in cel de dare de mita - inculpat: bautor la volan?
In conditiile celei de-a doua variante, cam ce sanse are, dupa tine, un astfel de inculpat sa scape usurel, cu vreo suspendare sau amenda? Sau se duce sa mai dea o mita pe undeva, ca sa ingroape si dosarul asta?? Si-o tine asa, lant? :-/

Ce pacat ca nu sunt penalist... vad ca as avea de munca serios... :D
Sa-mi fie oare rusine ca spun altceva? Ca eu, sincer, chiar nu prea mananc usturoi, ma mai si spal pe dinti, poate de asta ai observat tu respiratia proaspata...

Repet: avocatii aceia de care spui nu sunt ca mine si nici eu ca ei, ai apreciat gresit asta. Si, in lipsa de probatoriu, ma indoiesc de aceste "sfaturi", caci ele puteau fi de genul: daca faceai, daca aveai martor, daca ... Ceea ce nu este instigare la vreo infractiune. Care se pedepseste, apropo. =D>
:offtopic: Te rog nu mai cita mesajul anterior, e redundant si oboseste. Se intelege cui raspunzi, daca nu e de acum 2-3 pagini... Multumesc de intelegere.
Frate spune-mi si mie ce ai declarat la recalculare sa declar si eu
Scapi te ajut eu un singur avocat din tara poate face asta si ue am patit-o
Fraaateeee esti cel mai tare ai postat cel mai adevarat mesaj posibil, lasa ca belele avem toti si eu am patit-o tot cu alcool dar nu nm-am lasat nu mi frica de ei...apropo stii care-i culme proastiei? Politista blonda :))
Domnule/doamna avok, te rog sa iti masori limbajul inainte de a posta, si mai ales sa citesti regulamentul de postare! Vei vedea ca exista reguli atat in ceea ce priveste forma cat si in ceea ce priveste substanta mesajelor, pe care daca vrei sa activezi pe forum esti obligat sa le respecti. De exemplu, nu te adresezi cu "frate" si in general nu vorbesti ca "in cartier". Apoi, nu postezi mesaje succesive ci editezi daca ai ceva de completat.

Multumesc pentru intelegere!

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)