avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Divort
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Divort

Buna ziua,

Ma numesc Olga Haydu si povestea mea incepe in urma cu 9 ani cand am acceptat sa sa ne mutam impreuna cu actualul sot. Mentionez ca sunt la a 2 casatorie primul sot fiind decedat din 2000 si am 2 fiice din prima casatorie.Toate am mers bine si in 2007 ne_am casatorit , dar de ceva vreme viata langa el e un calvar. ne injura , a inceput sa bea foarte mult. Casa in care stam este a mea . Ce drepturi are la bunurile cumparate impreuna dar care sunt pe numele meu dinaintea casatoriei si cum sa procedez ca sa scap cat mai repede din acest cosmar . El amenintand ca sparge tot din casa si ca da foc casei daca vreau sa divortez.

Va multumesc pentru timpul acordat

Olga Haydu
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:02, 2 Martie 2010
In primul rand sa contactati un avocat cat mai repede. Poate ca se poate face plangere penala pentru amentintari si poate ca chiar dansul poate fi evacuat din locuinta.

Bunurile dobandite inaintea casatoriei nu sunt bunuri comune, dar daca dansul dovedeste, ca a contribuit la achizitionarea lor, el va primi o parte coraspunzatoara din bunurile respective.
Puteti depune o plangere penala impotriva sotului pentru aceste amenintari.Bunurile dobandite inaintea casatoriei nu sunt bunuri comune,insa in masura in care sotul poate demonstra ca a contribuit la achizitionarea acestora,el va primi o parte din aceste bunuri,cota stabilita in raport cu contributia sa
Cel mai indicat este sa luati legatura cu un avocat.
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
luiza2008, utilizator
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa sesizati Agentia Nationala pentru Protectia Familiei, conform legii 217/ 2003 actualizata. In sensul prevederilor art.16,al.(1) din aceeasi lege, sesizati autoritatea publica locala . Aceasta are obligatia instrumentarii cazurilor de violenta in familie. In acelasi timp puteti introduce actiunea de divort( daca chiar nu se mai poate trai impreuna).
Cu stima !
1-Bunurile personale dobandite anterior ,nu intra in parte comune pentru eventual partaj.
2-Pentru indepartarea aparitiei oricaror situatii cu impact negativ,este de preferta de urgenta sa sesizati autoritatile de politie si parchet
Concomitent, angajati avocat pentru demararea actiunii de divort
Angajati-va un avocat specializat in divorturi si partaje, apoi cereti in instanta interdictia de a se mai apropia de locuinta dv. sau de membrii familiei dv. Si un sfat practic, intr-una din zilele cand este plecat de acasa procedati la scimbarea butucului de la yala de la intrarea in locuinta.dar asta dupa ce obtineti acele hotarari ale instantelor. Cu aceste masuri asiguratorii puteti apoi sa deschideti actiune de divort.Va urez succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj Kibedi Lucia Kibedi Lucia sotul meu si-a parasit domiciliul si familia la 01.01.2008.,mutinduse la ''o prietena''.Si actual locuieste cu ea .Intrebarea mea este:are dreptul sa ceara o ... (vezi toată discuția)