avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recurs plangere contravenionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recurs plangere contravenionala

buna ziua.am si eu o mare problema.anul trecut mi-a fost retinut permisul de conducere.am formulat plangere contraventionala, la fond am pierdut...am asteptat sa-mi vina hotararea acasa si in termen de 15 zile am formulat recurs.intr-un final am pierdut si la recurs, hotararea fiind pronuntata pe data de 4.02.2010. am sunat la tribunal si mi-au spus ca hotararea mi se va comunica acasa.ieri pe 1 martie am primit hotaraea si azi diminaeata am fost la politie sa depun permisul, cu gandul sa dau testarea pt redobandirea permisului si sa mi-l iau inapoi in 30 de zile.......dar.......surpriza.....mi-au spus ca permisul trebuia depus in termen de 15 zile de la pronuntarea hotararii de recurs nu de la comunicare....insa eu stiam ca tb sa merg cu hotararea si 15 zile insemna pe data de 20.02.2010, iar din cate am vazut hotararea a fost redactata pe 22.02.2010.oare cine are dreptate?sa mai incerc sa dau testarea sau erg degeaba?pt ca nici politistii nu erau siguri!!!au zis sa incerc.....va multumesc


multumesc pt informatii.deci...ma pot considera inca in termen?ma pot inscrie sa dau testarea?pt ca nici cei de la politie nu stiau clar.practic eu am crezut ca termenul se calculeaza de la comunicare din moment ce hotararea mi-a fost comunicata si din cate stiu inainte recursul nu se comunica.scuze de insistenta...sa inteleg ca depinde de intelegerea organelor de politie?
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
cristiana25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 09:28, 2 Martie 2010
hotararea pe recurs este irevocabila de la data pronuntarii..de atunci incepe sa curga termenul.. dar ad probationem, se poate interpreta ca termenul incepe sa curga de la comunicare... in orice caz, sanctiunea ce vi se poate aplica ar fi prelungirea cu inca o luna a perioadei de suspendare.. asta e!
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand predau permisul? florin9 florin9 Am pierdut contestația ptr suspendarea permisului .hotărârea nu este definitivă eu având drept de apel 30 zile.Nu mai vreau sa depun apel .Când trebuie ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis vyca2007 vyca2007 Asi dorii sa ma lamuriti intr-o problema.Anul trecut in luna mai mi s-a suspendat permisul pentru depasire pe linia continua, si lipsa centurii de siguranta ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)