avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Accesul la documentele asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Accesul la documentele asociatie

Buna,

Am o intrebare legata de drepturile proprietarilor membrii a unei asociatii.

Avem un proprietar care soliciti copii xerox dupa toate chitantele, listele de plata, rapoarte ale cenzorilor, etc. din 2004 pana in prezent.

As dori sa stiu daca conducerea asociatiei este obligata sa ii puna la dispozitie aceste copii avand in vedere ca toate rapoartele cenzorilor sunt la zi, nu s-au gasit nereguli in acte, persoana respectiva neavand de fapt nici o reclamatie ci doar incearca sa sicaneze membrii conducerii.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
alibotean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:01, 30 Septembrie 2012
Stati sa ne intelegem!!!!!!!!!
Observati in textul HG ca este vorba despre cota lunara. Contestatia locatarului se face in termen de 10 zile de la afisare si i se raspunde in alte 7 urmatoare depunerii contestatiei.
De asemenea i se pot pune la dispozitie statutul asociatiei sau PV de la diverse adunari generale sau sedinte de comitet prin care s-au luat anumite hotarari sau decizii despre care intreaba.
.................
Deci....nimanui din lumea asta, nici la biblioteca, nici in arhive nu se da acces sa doarma in biblioteca sau arhiva.
.....................
Sa scrie in cerere, concret, ce il intereseaza si apoi Dv. sau cel care are arhiva, studiaza, isi pune semne pe documentele de interes, ii transmite in scris raspunsul si daca e necesar ii arata documentele la semnele respective.
Nici vorba sa stea sa faca lectura pe documente.
Doamnă vă admir fraza,dar dna Elga răspunde unor persoane interesate
te legi de viața in asociație si de multe ori la persoane care nu știu de
comparație,gradele adjectivului,metaforă etc.

accesul la date si cu caracter personal sunt garantate de legea 544/2001
... se poate cere plata copiilor xerox
... daca nu se raspunde in max. 10 zile... posibilitatea actiune la tribunal si cu daune morale!!! B-)
Conform legii 230/2007:
Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Corect este sa faca cerere prin care sa specifice documentele solicitate. La cerere i se poate raspunde ca i se pun la dispozitie documentele A, B, C in data de xx la ora yy. Alegeti ora care va convine dv. Daca vrea copii ale documentelor sa specifice acest lucru, sa plateasca acest serviciu si puteti sa predati copiile la ora si data stabilita. Dar copiile pe banii lui. Altfel fixat un interval de 30 min (la data si ora care o stabiliti dv) prin adresa pe care o trimiteti prin posta si treceti valoarea trimiterii in contul lui. In cele 30 de minute sa studieze documentele la sediul asociatiei.
ctynn a scris:

accesul la date si cu caracter personal sunt garantate de legea 544/2001
... se poate cere plata copiilor xerox
... daca nu se raspunde in max. 10 zile... posibilitatea actiune la tribunal si cu daune morale!!! B-)

Nu zau? Chiar asa? Adica omul nostru cere copii xerox de pe toate actele asociatiei din 2004, ca asa vrea el si conducerea asociatiei trebuie sa se puna la mintea lui?
Intai de toate atunci cand faci o asemenea cerere trebuie sa-ti justifici gestul, iar accesul la documente despre care vorbiti, in cazul nostru, de o asemenea maniera, pe o perioada asa mare de timp si care nu sunt date cu caracter personal trebuie sa aiba o justificare cel putin a unui control contabil sau control juridic.

Alte discuții în legătură

Repartizarea costurilor cu reparatiile mihai_munteanuu mihai_munteanuu Buna ziua, intampin urmatoarea problema: Am observat pe lista de plata cate 30 lei pentru toate apartamentele scarii respective de bloc ca fiind de fapt ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere lawyer2016 lawyer2016 Va solicit pararea intr-o speta legata de asociatiile de proproietari Daca intretinerea nu este afisata detaliat conform ART. 48^1 legea 230/2007 ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa solicit copii xerox dupa deciziile ad.generale si ale com.executiv? ContSters309565 ContSters309565 Buna ziua, sunt proprietar de apartament , intr-o Asociatie de proprietari. Am solicitat scris presedintelui de bloc (Asociatie de Proprietari ) sa-mi dea ... (vezi toată discuția)