avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu

buna seara
as dori si eu cateva raspunsuri pt o problema
de 4 luni tatal meu a parasit domiciliul,a plecat la amanta lui ,cu care are si un copil,poate doi ,inca nu stiu sigur.
as vrea sa stiu in cazul unui divort ce drepturi ar mai avea el la casa si daca mama ar fi cea care ar trebui sa inainteze actele de divort sau sa astepte sa faca el pasul asta?:((
in conditiile in care eu inca sunt studenta,ia mama este casnica,dupa divort tata ar avea obligatia sa imi plateasca studiile?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 18:29, 4 Martie 2010
Avand in vedere ca imobilul este dobandit in timpul casatoriei, acesta are calitatea de bun comun, astfel ca fiecare dintre ce doi soti au dreptul la o cota de 1/2 din acel imobil iar cel caruia i se va atribui intreg imobilul va despagubi pe celalalt cu contra valoarea respectivei sume printr-o sum de bani numita "sulta".
In ceea ce priveste pensia de intretinere, trebuie sa-l actionati in judecata pe tatal dvs.( pentru ca sunteti majora)pentru stabilirea pensiei la venitul pe care il realizeaza, urmand sa faceti dovada cu adeverinta de student in acest sens.
Daca mama dvs este hotarata sa finalizeze aceasta casatorie, sa introduca actiunea divort , iar pentru actiunea de partaj sa-l lase pe tatal dvs. sa initieze actiunea pentru ca cea din urma necesita achitarea de catre reclamant a unei taxe de timbru de 3% din valoarea imobilului si neaparat sa angajeze avocat.
Daca mama dumneavoastra nu are un loc de munca, ar fi mai bine sa incercati o rezolvare amiabila a situatiei. O actiune de divort poate conduce la introducerea unei cereri de partaj, proces de evitat in cazul in care nu se poate ajunge la o vanzare de comun acord a bunului imobil proprietate comuna,
inteleg ca se poate rezolva si pe cale amiabila insa mama are motive temeinice sa introduca actiunea de divort,si desi legea o spune,ea nu este dispusa sa vanda bunul pt ca in ultimele luni de cand a parasit domiciliul el nu a mai contribuit la plata niciuneia dintre facturi si de asemenea el a cazut de comun cu administratorul sa il scoata de la intretinere.
faptul ca el a plecat si ca are o relatie cu alta persoana in urma careia au rezultat si copii nu aduce nici un beneficiu mamei mele?
faptul ca el a plecat si ca are o relatie cu alta persoana in urma careia au rezultat si copii nu aduce nici un beneficiu mamei mele?


Beneficiu in ce sens?
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj Kibedi Lucia Kibedi Lucia sotul meu si-a parasit domiciliul si familia la 01.01.2008.,mutinduse la ''o prietena''.Si actual locuieste cu ea .Intrebarea mea este:are dreptul sa ceara o ... (vezi toată discuția)
Avere nedeclarata in momentul divortului. pensie alimentara. AlinMuresan222 AlinMuresan222 Buna ziua. Voi incepe cu o scurta prezentare a situatiei: parintii au divortat in 2014, fiind amandoi proprietari ai unui apartament. In urma divortului, au ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si partaj LidiaSchechter LidiaSchechter Parintii nostri au divortat acum 15 ani si nu au facut partaj de bunuri si nici nu au stabilit o pensie alimentara pentru noi doi copii. Din pacate mama ... (vezi toată discuția)