avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modalitatea si forma unui act sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modalitatea si forma unui act sub semnatura privata

am primit sentinta in care in care desi s-a stabilit ca nu mi-am dat acordul si ca semnatura nu este a mea prin expertiza, instanta apreciaza" ..ca exprimarea acordului nu presupune, cu necesitate existenta unor raporturi directe dintre persoana care solicita si cea care il da acesta putand fi obtinut prin orice fel de mijloace...in speta prin intermediul altei persoane..."adica prin interpusi.
1. lasand la o parte ca oricum acordul de instrainare trebuia sa fie in forma autentica si nu pe baza unui inscris sub semnatura privata,( semnatura care era s-a demonstrat ca nu este a mea),va rog sa ma lamuriti daca modalitatea si forma aceasta invocata de instanta este legala??
2.daca te folosesti de un inscris sub semnatura privata si cunosti ca nu ai cerut direct proprietarului dreptului semnatura, poti invoca ca n-ai stiut ca actul nu e semnat de proprietar, ca s-ar putea sa-l fi semnat acel interpus?
Cel mai recent răspuns: anola , utilizator 14:41, 7 Martie 2010
'"..instanta apreciaza ca sub aspectul laturii obiective sunt intrunite conditiile constitutive ale infractiunii de uz de fals conf cu 291 teza a Ii a a Cp,insa nu s-a facut dovada ca faptuitoarea ar fi cunoscut ca semnatura nu a fost executata de catre titularul ei, instanta constata ca lipseste intentia..."si
"...instanta apreciaza ca legale si temeinice, avand ca baza o interpretare judicioasa a probelor administrate.." facand aici trimitere la sesizarea instantei civile privind desfiintarea inscrisului.
este sau nu actul un fals???
instanta a retinut: " Petentul sustine ca atat timp cat nu a discutat personal cu el pentru a constata ca acesta isi exprima acordul declaratia contrara data notarului este mincinoasa.Instanta nu impartaseste acest punct de vedere apreciind ca exprimarea acordului nu presupune, cu necesitate, existenta de raporturi directe intre persoana care il solicita si cea care il da, acesta putand fi obtinut prin orice fel de mijloace." Pai daca e vorba de 292 cp ,declaratie fara echivoc, cum poate fi luat acordul prin alte mijloace?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa se aplica? Nina1 Nina1 Ce pedeapsa se aplica unei persoane pusa sub invinuire pentru infractiunile prevazute de art. 290 Cod penal , art. 26 raportat la art. 289 Cod penal, art. 291 ... (vezi toată discuția)
Art 278/1, alin 8 lit a: respinge plangerea ca inadmisibila anola anola am si eu o mare problema: 1.plangere penala pentru fals, uz de fals si declarea in fals(290.291,292 cpp)Propunere de NUP. 2.dispozitia primului ... (vezi toată discuția)
Uz de fals stoica eugen stoica eugen Depunerea rezolutiei parchetului ca act oficial in intampinare in instanta civila pentru obtinerea de consecinte juridice stiind ca aceasta nu reflecta nu ... (vezi toată discuția)