avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... studii necesare unui avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

studii necesare unui avocat

am licenta data la alta facultate si acum incep masterul acolo. Intre timp citesc si invat autodidact si dupa bibliografia de la facultatea de drept. am aflat ca se poate urma un an de studii, dupa master (postuniv) dar as vrea sa stiu care ar fi toti pasii ce trebuiesc urmati pt a ajunge avocat. daca se poate, lasati si un link, cu detalii despre acest subiect. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: iulia. , utilizator 19:34, 28 Martie 2010
Sigur, pentru a ajunge avocat era tare de ajutor si citirea procedurii civile, acolo unde pe la inceput, in primul semestru, inca inainte de a incepe plictisul fata de materie, se arata cum se ajunge notar, avocat si altele similare...
Legea 51/1995 va spune mai putin clar cam aceleasi lucruri, alaturi de statutul profesiei.
Studii juridice cu licenta + promovare examen admitere in profesie si definitivat.
In Codul de procedura civila nu exista norme referitoare la admiterea in avocatura.
Sigur, in Cod nu, insa in cursul de procedura civila gasim... or nu am spus nimic de cod, ci de procedura civila care se studiaza la facultate...
Din pacate, chiar nu se intelege pe un forum, nu? :)) Multumesc de sustinere.
De fapt materia care raspunde acestor intrebari este organizarea magistraturii, avocaturii, notariatelor, o compilatie a legilor de organizare a profesiilor juridice clasice. Era un optional prin anul 2-3.:)
Eu l-am facut in primul semestru de procedura civila in anul 4... acum e optional? :O

Alte discuții în legătură

Acces in profesia de avocat Adela.Alexandra Adela.Alexandra Saptamana trecuta mi s-a spus ca daca se face dovada lucrului cu carte de munca la un birou de avocatura, dupa finalizarea licentei, se poate face accesul in ... (vezi toată discuția)
Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Definitivare sesiunea noiembrie 2009 Vasile Alexandru Vasile Alexandru ce se stie despre examenul care tocmai s-a terminat? rezultate, pareri, opinii............. am inteles ca a fost draconic de aceasta data... nu m-ar mira sa ... (vezi toată discuția)