avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot plati singur pt somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot plati singur pt somaj

am fost dat afara deoarece postul meu s-a desfiintat si nu pot lua somaj deoarece am lucrat doar 8luni. Intrebarea mea este se poate sa imi platesc eu singur inca 4 luni si apoi sa iau somaj? Daca da va rog sa imi spuneti cum sa fac.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:22, 8 Martie 2010
1. Puteti sa incheiati un contract de asigurare cu AJOFM si sa platiti contributia timp de 4 luni.
2. Dar, ATENTIE, Legea 76/2002 conditioneaza incheierea acestui contract de inccheierea de astfel de contracte si cu Casa de Pensii si cu Casa de Sanatate.
3. Luati legatura cu AJOFM si primiti amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se considera vechimea in munca pentru a se acorda indemnizatia de somaj Cornelissa Cornelissa Daca in ultimii 2 ani am lucrat circa 7 luni, iar 5..6 luni am platit asigurarile sociale pentru pensie si de asemeni CASS prin contract cu institutiile ... (vezi toată discuția)
Somaj rox_ann07 rox_ann07 daca am terminat de luatr somaj 9 luni de zile de la terminarea studiilor si mai apoi ma angajez, dupa ce mi se incheie contractul de munca sau nu mai lucrez ... (vezi toată discuția)
Concediu medical valy_lisa@yahoo.com valy_lisa@yahoo.com ce declaratie pot depune ca membru if sa pot beneficia de concedii medicale platite si somaj? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)