avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Rog ajutor urgent- insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Rog ajutor urgent- insolventa

Sunt asociat 50 % si unic administrator la o SRL. Avand in vedere ca celalalt asociat s-a ocupat mereu de firma, m-am hotarat sa cesionez partile mele sociale si sa renunt la calitatea de administrator la aceasta societate. Intamplator astazi am aflat de pe portalul instantelor ca VB leasing a cerut insolventa societatii si ca pe langa societate ca debitor apar si eu personal parata in acest dosar, pentru care s-a numit deja si lichidator. Mentionez ca nu am primit nicio citatie la domiciliu ca si persoana fizica si nici nu am fost instintata de celalalt asociat de existenta acestui proces, de fapt, eu nici nu stiu ce bun s-ar fi achizitionat de la Vb leasing, deci nu am semnat nimic in acest sens ca si administrator.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pentru ca nu vreau sa fie angajata raspunderea mea personala din moment ce nicio clipa nu am avut acces la actele societatii si nici nu am semnat nimic. Sa iau legatura cu lichidatorul numit de instanta?
Mai sunt sa ies din firma daca a fost numit lichidator?
in ce masura pot fi raspunzatoare pentru ceva?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ioanagts , utilizator 16:23, 19 Martie 2010
Insist, pt ca lichidatorul care se ocupa de dosar mi-a spus ca trebuie sa cer expertiza contabila pt a se dovedi acest lucru.,

Dvs nu aveti calitate procesuala activa in acest dosar si ca urmare nu dvs puteti cere o expertiza contabila. Daca lichidatorul nu se pricepe poate sa isi angajeze un expert Este decizia lui!!
Avand in vedere problemele incurcate din societate va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinte
Atunci nu mai este nevoie de expertiza contabila? Insist, pt ca lichidatorul care se ocupa de dosar mi-a spus ca trebuie sa cer expertiza contabila pt a se dovedi acest lucru., cu toate ca, dupa mine, nu trbuie sa fi contabil sa vezi ca altcineva a semnat actele, nu?
Inca o problema, va rog, ar trebui sa fiu prevazatoare si sa trec bunurile personale pe numele sotului, pt a evita orice posibil risc?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Insolventa ceruta de leasing krisstinalexandru krisstinalexandru rug suport pentru urmatoarea speta: sunt administrator la un srl la care sunt si asociat: cota participare 50%eu si 50% o alta persoana fizica. in 2008 am ... (vezi toată discuția)
Subminarea activitatii unei societati comerciale bigballoo bigballoo Buna ziua. Sint asociat unic si administrator al unei societati de servicii personal , contabilitate cat si distribuitorul virtual pe Timis al programului de ... (vezi toată discuția)