As dorii sa infiintez un ONG si as dori ca dvs sa va ocupati de acest lucru... eu am vazut un pret pe aici si as dorii sa stiu daca mai este de actulitate. Eventual imi puteti lasa un mesaj cu numarul dumneavoastra de telefon si la adresa; dconstantin01@yahoo.com. Cu stima.
"Pe aici" ...este un forum.
Adica un loc in care, intre cafeaua de dimineata si duş (in aceasta ordine :) in ce ma priveste) mai scriem si noi (fara nici o obligatie, doar pentru ca mai suntem inca suficient de naivi pentru a crede in facerea de bine) cate o idee pentru omul care da cu nasul de justitie si nu stie de unde sa-nceapa.
Dar stiti cum suna mesajul dvs.?
Tot asa cum ati spune ca vreti sa va cumparati o pereche de pantofi de primavara ...si ne intrebati daca mai e de actualitate vreun pret pe care l-ati vazut pe nu stiu unde.
Nu v-ar interesa sa stiti daca pantofii sunt ...de inmormantare, de 13 pasi, de carton, de piele sau de mai stiu eu ce?
Ei bine, si ONG-urile astea sunt de mai multe soiuri... cu preturi pe masura a ceea ce doriti sa faceti (de la ..."cantitatea de hartie" ce trebuie mazgalita, pentru ca, bag de seama, oricum nu va intereseaza si...calitatea, pana la o gramada de alte criterii in functie de care se poate stabili un pret).
Dar daca dvs. doriti doar sa aflati/platiti un pret pe principiul ..."impatureste un ban mic sa-ti ghicesc in palma" ( o fi fundatie? o fi asociatie? ...o avea 3 membri? o avea 100?) ...si dupa aceea "impatureste un ban mai mare"...va pot ura spor la treaba!
Dar dupa aceea ar trebui sa ne spuneti si noua ...cinstit cat v-a costat. :).
Si mai cu seama cat a costat peste niste ani rezolvarea problemei practice X (pe care un statut bine gandit ar fi putut sa o evite daca era de calitate si nu doar ...ieftin redactat).
Patrimoniul initial al unei fundatii trebuie sa fie de cel putin 100 ori salariul minim brut pe economie
Patrimoniul initial al unei fundatii al carui scop EXCLUSIV (sub sanctiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca) este efectuarea operatiunilor de colectare de fonduri care sa fie puse la dispozitia altor asociatii sau fundatii poate fi de cel putin 20 de ori salariul minim brut pe economie.
Deci ...cum spuneam mai sus...
Putem oare vorbi despre costuri inainte de a sti ...despre ce naiba vorbim?
:hm: Sau ...dupa ce ati citit primele 2 paragrafe, parca, parca, nu va mai surade fundatia si ati vrea o ... asociatie? (asta fiind mai ...ieftina / patrimoniul initial al unei asociatii este de cel putin un salariu minim brut pe economie).