avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificatul de mostenitor are titlu executoriu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificatul de mostenitor are titlu executoriu impotriva unui testament?

Daca am certificat de mostenitor asupra unui apartament, care sunt pasii de urmat pentru evacuarea unei persoane care poseda un testament neinregistrat ce ii confera dreptul de folosinta al apartamentului pe perioada vietii?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:02, 10 Martie 2010
Buna ziua !
Pana la anularea, prin hotarare judecatoreasca,certificatul de mostenitor face dovada deplina in ce priveste calitatea de mostenitor si cota sau bunurile ce revin fiecarui mostenitor.
Spuneti ca in apartament sta o persoana ce detine un testament. Daca acest testament indeplinea conditiile legale, era firesc ca si persoana respectiva sa fie chemata la masa succesorala si sa obtina si aceasta certificat de mostenitor.
Consider ca singura solutie este o actiune in instanta pentru evacuare .
Consultati un avocat .
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat de mostenitor cocostaec cocostaec este valabil un certificat de mostenitor fara stampila?daca da in ce conditii poate fi anulat? (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Testament promocris promocris Buna ziua . Pe scurt povestea mea ar fi asa: In urma cu 10 luni tatal meu a decedat si a fost deschisa succesiunea la un notar .Fiind trei frati m-am ... (vezi toată discuția)