avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA societate platitoare sau neplatitoare TVA ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

societate platitoare sau neplatitoare TVA ?

Inteleg ca daca societatea la infiintarea ei a fost declarata platitoare de TVA ,nu se poate inregistra ulterior ca neplatitor TVA.Societatea are ca domeniu de activitate intermedieri in asigurari(domeniu scutit de plata TVA),si o cifra de afaceri inferioara plafonului de scutire.
As dori sa stiu temeiul legal care sta la baza acestui lucru.Conform art141 al 6 paragraf b si art.152 al 1din legea 343/17.07.2006 ,care modifica codul fiscal am dreptul la scutire.Cei de la finante mi-au refuzat dosarul dar nu mi-au motivat de ce au facut-o.
Cel mai recent răspuns: dantopor , utilizator 11:34, 10 Ianuarie 2007
Daca ai optat la infiintarea societatii pt. plata TVA, indiferent de obiectul de activitate sau cifra de afaceri, nu mai poti deveni ulterior neplatitor. Reciproca nu este adevarata.
Am aceeasi problema. Dar sunt cu activitate independenta.
Chiar nu se poate renunta la calitatea de platitor de TVA in aceasta tara?

Dar daca incetez activitatea si imi anulez autorizatia + certificatul de inregistrare fiscala, iar apoi obtin o noua autorizatie de PFA si ma declar neplatitor de TVA?
Este singura solutie legala.
De fapt, problema mea se reduce la evitarea TVA-ului în cazul facturilor emise catre clienţii din străinătate.
Din ce mi-a spus un inspector de la finante publice, nu am dreptul la scutire de TVA pentru export in cazul activitatii mele (pe autorizatie: CAEN 2224 - servicii pregatitoare pentru pretiparire), insa, in baza unui certificat de traducator obtinut ulterior eliberarii autorizatiei, serviciile prestate la export sunt de traducere.
Oare chiar nu exista posibilitatea de scutire de TVA la export in cazul acestor servicii prestate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate trece ca neplatitor de tva? Lyvyoo Lyvyoo Salut, Am deschis topic separat pt ca e problema stringenta.... cel putin pt. mine.. Sunt PFA, m-am infiintat in aprilie 2007 iar in mai 2007 am trecut ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare tva varodan varodan buna ziua.de curand am deschis o frizerie si o contabila \"desteapta\" m-a indrumat sa o fac SC platitoare de TVA pt k : dak vreodata vreau sa-mi cumpar vreo ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri la care devin platitor tva gabi v gabi v o firma neplatitoare de tva ( comert) cu cifra de afaceri in 2006 de 125.896 ron, la ce cifra trebuie inregistrata ca platitor de tva si care este art. care ... (vezi toată discuția)