avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu chirias-proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu chirias-proprietar

buna seara.
am mare nevoie de ajutor. In calitate de chirias, (fara nici un document incheiat de mai bine de un an !!!) azi mi s-a comunicat ca pana luni, 15.03. trebuie sa parasesc casa.
Suplimentar, e vorba de doi copii minori, de 5 ani si, respectiv 4 luni.
De fiecare data cand am platit chiria (lunar) am solicitat intocmirea contractului, cu ata mai mult cu cat acum am act de identitate provizoriu, tocmai datorita lipsei dovezii de spatiu (e mentionat acest aspect pe actul de identitate provizoriu).
Ce e de facut?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: emilpiros , utilizator 22:23, 12 Martie 2010
Este foarte greu, dar este si foarte grav ca ati acceptat sa platiti niste bani fara a avea un contract de inchiriere.
Cum ati platit totusi banii si cu ce ati face dovada la o adica.
nu e vorba numai de bani, nu asta ma framanta acum.
as vrea sa stiu daca totusi nu e nimic de facut, adica la noapte si maine car ce am de carat din casa...si gata?
e vorba si de 2 copii minori...
plus foarte multe lucruri...
plus ca nu am timpul necesar de a gasi altceva, pe langa faptul ca nu am bani pentru avansuri, garantii, etc. la o alta casa...
Pai care este totusi motivul pentru care proprietarul va cere sa parasiti asa repede locuinta fara a tine cont de situatia pe care o aveti ?
fara motiv concret...am fost sa platesc, desi termenul era 15.03. (deci nu e acesta motivul...) si am cerut, din nou, sa mergem la ENEL sa faca cerere pentru facturarea lunara, acum fiind trimestriala. In acel moment, mi-a spus ca nu e nevoie, ca vrea ca pana luni sa plecam... ca ar mai avea pe cineva care ar vrea sa stea acolo... desi nu stiu daca acesta e motivul...
In fine... ce pot face, legal?
nimic.. nu aveti cum dovedi ca stati acolo in calitate de chirias.. proprietarul e un tepar care sigur nu va obtine o chirie mai mare acum decat dati dvs si profita de starea dvs de necesitate sa va stoarca de mai multi bani.. vb cu el sa va dea un termen mai lung un pic macar o saptamana sa va gasiti ceva.. alta solutie nu exista

Alte discuții în legătură

Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ... uncetatean uncetatean Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara? (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera - ajutor anghelada anghelada Doresc sa inchiriez o garsoniera, modern mobilata si aranjata, cu utilitatia, acces internet, telefon, centrala etc... Intrebarile mele sunt: 1. atunci cand ... (vezi toată discuția)
Drepturi chirias sonias sonias la rubrica evacuare chirias am descris situatia incompleta, deoarece verisoara mea care este in cauza nu mi-a furnizat toate detaliile. Verisoara mea ... (vezi toată discuția)