avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contul 709
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contul 709

Buna ziua,

am si eu o intrebare legata de contul 709 si anume, am un contract de service ( nu implica contract scris de discount) in care vreau sa dau bonus anumitor clienti diverse opertiuni (piese si/sau manopera). Acest tip de contract il folosesc in conditiile in care clientul a achizitionat de la mine o masina noua, iar acest tip de cheltuiala il suporta departamenul auto. As vrea sa stiu daca in contabilitate acest bonus/discount pe care il acord eu clientior il inregistrez pe contul 709 sau pe vechiul cont 667?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: popa sorin , utilizator 14:38, 4 Octombrie 2010
Ma confrunt si eu cu aceasta noutate care incalca principiul de baza al contabilitatii (venituri -cheltuieli = credit/debit 121).
Insa asa sucita cum este acesta prevedere are corelatie in bilant. Initial ma gandisem sa lucrez cu rulaj negativ al contului si asta din cauza softului de contabilitate. Insa m-am uitat pe bilant (vezi 3055) si acolo suceala asta are corelatie: din cifra de afaceri se scade rulajul contului 709.
In concluzie nu se poate lucra cu rulaj negativ, voi lucra strict in concordanta cu definitia contului pacalind cumva softul de contabilitate.
Succes si voua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine,daca acord in momentul facturarii discount-ul,evidentiat separat cu minus,cum e corect sa contabilizez?
Multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)
Rabat acordat la vanzare imobilizari simi_hci simi_hci Ma intereseaza daca se poate acorda rabat la vanzarea unei cladiri apartinand unei persoane juridice,la fel ca si in cazul marfurilor. (vezi toată discuția)
Inregistrare discount teo.madalina teo.madalina Cum inregistrez discountul acordat de furnizori în Baza facturii ? (pe factura apare cu semnul minus , discount ) (vezi toată discuția)