avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum trebuie sa procedez mai departe..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum trebuie sa procedez mai departe..

Buna seara, am depus o cerere la BRU prin registratura in 2 exemplare(unul pt mine) cu nr de inregistrare cerand astfel acordarea unor cateva sute de ore suplimentare acumulate in perioada de 10 luni si acum 5 zile a trecut termenul(30 zile) in care trebuiau sa imi raspunda .Cred ca sunt "suparati" ca am avut asemenea tupeu sa imi cer drepturile mele si drept masura au dispus o detasare a mea in alt loc. Trebuiau intai sa imi acorde liberele si apoi sa ma detaseze? Pot sa le mai recuperez daca am semnat dispozitia si actul aditional de detasare, deoarece trebuia sa le semnez altfel puteam fi acuzat de indisciplina. Am de gand sa sesizez si sindicatul desi sunt convins ca si aia fac pe ei de frica , dar macar sa am in viitor dovada ca am urmat caile legale. Deci daca nu mi-au raspuns in termen ce mai trebuie sa fac? Oricum o sa se lase cu ITM asta e sigur!!!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: galescu , utilizator 09:45, 25 Mai 2010
Va multumesc pentru raspunsuri. Intre timp am primit raspuns in scris de la angajatorul meu prin care recunoaste orele suplimentare si numarul lor si ma anunta ca a trimis raspunsul la angajatorul la care sunt in prezent detasat. Totodata primesc in scris si de la celalalt angajator la care am fost mutat si unde am facut aceste 500 de ore suplimentare urmatoarele " intre noi si dvs nu au existat niciodata relatii contractuale de munca , delegari sau detasari" Deci in concluzie de aici reiese clar ca eu am fost mutat ilegal de la un angajator la altul. In acest calcul nu au fost incluse zilele de sambata si duminica si sarbatori legale care mai totalizeaza 50 de zile. Le pot cere si pe acestea? Am dovezi cu toate inscrisurile, semnatura mea, predare primire. Nu vreau sa ii iert pe acesti magari, si ma gandesc ca le pot face si plangere penala pentru abuz in serviciu , deoarece cred ca acum am dovezi destule mai ales cele trimise de ei in scris. E de ajuns? V a doresc o zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor....va rog!!!!! victorache victorache Buna seara! Am aflat de acest site de la o colega si am spus sa imi incerc norocul si poate ma ve-ti putea ajuta. Lucrez la institutie bugetara ca agent paza ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neacordate jaab jaab Buna seara ! Am deschis un nou subiect (poate prinde bine si altora) Intr-un post anterior am mai povestit cum am fost mutat,detasat fara acte in regula(act ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare josette2014 josette2014 Inteleg ca orele suplimentare sunt considerate orele lucrate in afara celor 40 ore din CIM. Daca angajatorul nu plateste si nici nu tine cont in vreun fel ... (vezi toată discuția)