Sotul a plecat in Germania cu o alta femeie (americanca). Dupa o perioada vad pe internet ca persoana respectiva are numele de familie ca al sotului meu (intr-o lista de persoane apar amandoi cu acelasi nume de familie, la aceiasi adresa, cu acelasi nr de telefon). Cum pot afla daca s-au casatorit in strainatate si daca au facut-o, ce trebuie sa fac eu fiind casatorita inca cu el aici in Romania?
Incercati prin ambasada romana de acolo. Daca vi se confirma, cereti anularea casatoriei cu americanca. Sotul poate raspunde pentru infractiunea de bigamie, conform legii romane.
Cred ca ati putea solicita informatii de la autoritatile din Germania sau/si angaja un detectiv particular care sa obtina aceste informatii pentru dvs.
Verificati totusi, mai intai, daca in Romania casatoria dvs. nu a fost "desfacuta"...sa nu aveti surprize...
Dar :"> dvs. doar banuiti ca sotul dvs. s-ar fi casatorit in strainatate iar "strainatate"...inseamna si in Turcia, de exemplu...Acum nu stiu exact, dar cred ca in Turcia bigamia nu este interzisa sau in Arabia...complicata situatia dvs.
Ce motiv ai sa-i faci rau sotului?
Daca singurele motive sunt dorinta de razbunare, ura, gelozia sau eventual vreun gand de santaj, lacomie si dorinta de imbogatire ... ar fi bine sa te gindesti inainte ... bine.
Conceptul de bigamie este binecunoscut in Europa si SUA si numai un prost ar cadea in asa o plasa ... cind poate divorta de tine in 2 timpi si 3 miscari.
Cazurile de bigamie sunt extrem, extrem de rare ... in schimb denuntul calomnios este infractiune.
Iar americanii si germanii au bani sa se judece ... pe cind tu cauti sfaturi pe site-uri gratuite si asculti de necunoscuti ale caror informatii "nu constituie consultanta juridica".
Mai bine ti-ai rezolva problema conjugala amiabil decit sa faci plingeri de bigamie.
S-ar putea sa te faci de ris. De fapt exista o sansa de 99,99 %
Eu spun sa iti rezolvi problema prin buna intelegere. Altfel ce cistigi?
Nu este neobisnuit la straini sa se inregistreze in cartea de telefon cu nume de imprumut, porecle sau numele sub care sunt cunoscuti in societate.
Si eu pot asocia numelui meu, in cartea de telefon si la "informatii" Romtelecom numele de Napoleon Bonaparte iar prietenei mele Josefina de Beauharnais. (daca nu credeti, verificati)
Asta nu inseamna ca am devenit automat Familia imperiala.
Nu vreau sa-i fac rau sotului, nici macar nu vreau sa-l denunt, vreau doar sa stiu daca este asa sau nu. Bigamia poate sa fie un motiv pentru ca eu sa divortez de el, nu? Vreau doar sa se termine totul si fiecare sa-si vada de drumul sau. Daca el nu a introdus actiunea de divort pana acum, probabil ca ii convine sa aiba 2 neveste. Mie una nu-mi surade ideea.
Alte discuții în legătură
Bigamie sau nu?
Ismail Derya
Eu sunt cetatean roman.
In anul 2005 m-am casatorit legal cu un cetatean turc in Turcia. Apoi cu o hartie din Turcia mi-a fost eliberaertificat de casatorie ... (vezi toată discuția)