avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit 3% din CA sau 16% din profit?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit 3% din CA sau 16% din profit?

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu acest impozit. care este diferenta?cum este mai bine?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:01, 19 Martie 2007
Daca aveti cheltuieli la firma, treceti la varianta cu impozit pe profit. Daca nu aveti cheltuieli, faceti ! Construiti scenarii pentru cele doua variante(3% si 16%) si alegeti. Pe de alta parte, statul ia si de pe viu si de pe mort ! Facand cheltuieli, firmele de la care cumparati vor realiza profituri din care statul isi va lua partea.
[ link extern ]
Aici ai un raspuns foarte bun. In plus:
-Impozitul de 3% pe venit este recomandat societatilor care presteaza servicii
-Pentru societatile comerciale care au cheltuieli mari, este recomandat impozitul de 16% pe profit. Cheltuielile mari presupun un profit mic, raportat la valoarea incasarilor. Impozitul de 3% pe venit ar putea insemna o plata foarte mare pentru firma. Impozitul de 16% pe profit este recomandat societatilor care vand produse.

Si societatile de prestari servicii pot scoate bani din societate, altfel decat pe dividente.
Si asa 3+16 + restul cheltuielelor e prea mult.
Un 12% e suficient pt. stat:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli microintreprindere Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua1 Va rog respectuos sa-mi dati si mie unele lamuriri privind micro platitoare de 3% si neplatitoare de TVA: 1. Pot face contract de comodat pentru ... (vezi toată discuția)
Plati fara factura catalin_and catalin_and Buna ziua, Sunt inginer de profesie si ma intereseaza sa stiu care este \"costul\" banilor platiti la negru pe diverse produse, pt o firma. De exemplu, am ... (vezi toată discuția)