avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita asigurare de deces incheiata la contractarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita asigurare de deces incheiata la contractarea unui credit de nevoi personale

Buna ziua,

Am urmatoarea speta,

In 2007 parintii mei au contractat un credit de nevoi personale, titularul fiind reprezentat de catre tatal meu iar mama avand calitatea de co-contractant.
Titularul a fost obligat sa incheie si o polita de asigurare de deces in care suma asigurata este reprezentata de valoarea creditului iar prima de asigurare a fost achitata in avans in transa unica.

In urma cu o saptamana tatal meu a decedat, cauza fiind suicidul.Acest mod de producere al decesului nu este precizat la 'excluderi'.
Ceea ce solicit ca raspuns este daca aceasta polita de asigurare poate acoperi creditul ramas de restituit , cat timp mama are calitatea de co-contractant.De asemenea precizez ca succesiunea nu a fost inca deschisa.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:25, 25 Martie 2010
Trebuie vazut foarte bine daca suicidul nu este exceptat de la asigurarea de viata.
In acelasi timp, asigurarea de viata trebuia facuta in favoarea unui beneficiar. Cine este acest beneficiar ?
De asemenea, trebuie vazut daca toata valoarea contractului ramane in sarcina cocontractantului, respectiv mamei dvs.
Suma rezultata din asigurarea de viata s-ar putea sa acopere partea tatalui din credit.
Am avut aceeasi situatie in familie. co-contractantul a platit creditul pana la final.
Ciudat este ca in cazul meu co-contractantul a fost asigurat de viata si nu titularul.

Bafta.
M-am documentat mai atent si sucidul reprezinta excludere daca este produs in termen de 2 ani de la incheierea contractului de asigurare.Nu ma incadrez intrucat s-a produs ulterior termenului stipulat.
Beneficiarul este banca ce a acordat creditul.

Multumesc pentru raspunsuri.

Suicidul este exceptat de la despagubire in primii doi ani de la incheierea politei. Dupa trecerea acestui termen, despagubirea se face normal. Asa este in cazul dv. din cate imi dau seama.Asa ca deschideti dosar de dauna si solicitati despagubirea.
Eu v-am explicat ca daca suicidul s-a produs in primii doi ani de la incheierea politei nu puteti fi despagubit. dar daca acesti doi ani au trecut, atunci este obligatorie despagubirea. To nu am inteles ce fel de polita aveti: DTL, DCR, VBRD ETC.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de deces spiridon alina spiridon alina in urma decesului mamei ca sa putem lua despagubirea de viata ni se cere certificatul medical constatator al decesului dar in el apare ca a avut epilepsie.oare ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)