avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ABUZ IN SERVICIU
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ABUZ IN SERVICIU

29 iunie 2009
Sunt secretar intr-o unitate scolara, in urma unei adrese primite de la Judecatorie , prin care ne solicitau veniturile nete pe ultimile 6 luni ale unui domn profesor din unitate, pentru majorarea pensiei alimentare , am eliberat Judecatoriei o adeverinta cuprinzand veniturile realizate ( ceea ce primeste omul in mana) fara popririle existente ( Car, sindicat si pensia alimentara). S-a depus plangere penala de catre fosta sotie a domnului profesor.Am fost audiata de catre politie si de catre procuratura, incadrandu-mi fapta la art.289, fals intelectual.Adeverinta eliberata a fost eliberata pe baza copiilor statelor de plata , parafate de catre contabilul si directorul scolii. Sumele sunt reale dar nu sunt veniturile nete ( din venit brut se scad darile catre stat si rezulta venitul net dupa care se scad popririle – iar in cazul d-l prof. pensia alimentara rezultand restul de plata – pe care l-am copiat in aceea adeverinta).
Pentru postul de secretar nu se cer studii de specialitate. Se emit adeverinte de catre serviciul secretariat datorita faptului ca tot noi facem si salariile ( introduc pe baza pontajelor datele in calculator-dupa care se listeaza si se duc la serviciul contabilitate pentru viza de control preventiv).

…de atunci s-a scurs aproape un an timp In care am tot asteptat cu sufletul la gura sa vad solutia luata de procurori..intre timp s-a schimbat oarecum cate ceva in institutia in care lucrez si anume ca d-na contabila a inteles ca are anumite atributiuni ( pe care le nega la inceput)..dar nimic scris ( ma refer la modificarea fiselor postului). De curand politia a mai solicitat pentru rezolvarea dosarului inca o adeverinta unde se cerea in mod expres..cine are in atributiuni eliberarea si semnarea adeverintelor de venit..in adeverinta eliberata de unitate se specifica clar ca acele adeverinte care necesita venituri nete..sunt certificate de catre contabilitate ( tin sa subliniez..ca acesta s-a corectat de la patenia mea de anul trecut si la insistentele mele verbale)..totodata si fisele posturilor a contabilului si directorului.
Pe scurt..am fost chemata astazi sa mi se comunice ca din incadrarea art. 289 fals intellectual sunt incadrata in abuz in serviciu.. tin sa mentionez ca d-nei director I s-a deschis dosar penal pentru neglijeta.

VA ROG MULT DE TOT ( nu mai pot gandi normal de un an de zile)..sa-mi spuneti ce implica acest articol..sunt speriata ma gandesc la profesia mea….Vineri sunt chemata la procuror ( pentru discutarea documentelor)..nu stiu ce se intampla,,Cum este posibil..pentru o eroare sa fiu incadrata..astfel…ce ma sfatuiti sa fac?..va rog si multumesc :(
Cel mai recent răspuns: uta72 , utilizator 18:07, 21 Martie 2011
Nu este fals intelectual, la fel cum nu este nici abuz in serviciu si nici macar neglijenta in serviciu....

Drept urmare mergeti si dati o declaratie in care spuneti clar ca nu stiati exact ce s-a cerut. Asta in cazul in care nu era specificat in adresa de la jud
Maine sunt chemata la procuratura pentru “urmarirea documentelor”. In urma discutiei cu d-na director care a fost audiata la politie ( in urma cazului meu a fost deschis si d-nei dosar penal – neglijenta) am inteles ca domnii care instrumenteaza cazul meu ( procurorul si politistul) au intentia de a inainta dosarul meu spre judecare parerea d-lui politit este ca sigur am facut aceea adeverinta cu intentie . D-na mea avocata nu are nicio o parere e impasibila iar eu nu mai dorm noaptea. Intrebarea mea este ce ma sfatuiti sa fac..care sunt pasii care trebuie sa-I urmez ( contest decizia procurorului?.sa schimb avocatul?) Am 14 ani de cand sunt in aceasta meserie si nu-mi permit sa dau cu piciorul munca mea ( d-l politit a a firmat de fata cu d-na director ca sunt incompetenta). Cum sa-I permit acestui politist sa faca aceasta afirmatie, am fost un om exemplar timp de 14 ani, am avut numai salarii si gradatii de merit ( fara modestie..si obtinute fara pile).
Sunt consternate, trebuie sa fie cineva in lumea asta care sa vada adevarul. Am intocmit o adeverinta eronata( nu falsa, fara intentie)…lucram in aceea perioada cate 12 ore pe zi, mult stress. In 14 ani nu am gresit niciodata ..si pentru asta sa platesc atat de scump. Va rog..am nevoie de sfatul dumneavoastra.am nevoie de parerea si altor oameni mai deschisi la minte. Multumesc
:(
In functie de comportarea avocatului ales si de modul in care acesta isi face datoria,astfel cum s-a angajat prin contractul de asistenta juridica,puteti renunta la acesta,in situatia despre care vorbiti si sa angajati un alt avocat,care sa manifeste o mai mare aplecare si preocupare pentru cazul dvs..
Pe de alta parte,cred ca si distinsii colegi de site,ca avand in vedere latura obiectiva,cat si cea subiectiva a faptei,nu puteti primi mai mult decat o a amenda administrativa,aconf.art.18/1 c.pen.din partea procurorului.
Nu exista "semideclaratii",cum afirmati dvs,ci numai declaratii
Mergeti la politie ,insotita de avocat si dati declaratia in prezenta acestuia.
Comportarea politistului nu este cel putin etica,dar cred ca daca puteti dovedi aceasta,puteti sa ii faceti o sesizare la sefii sai ierarhic superiori.
Eu va sfatuiesc sa faceti acest lucru,numai dupa trimiterea dosarului in instanta
va multumesc pentru sfaturi. Am fost ieri la procuratura. Am solicitat audierea a doi martori ( pe care ii aveam trecuti in prima declaratie ..de acum 10 luni..care nu au fost audiati) . D-an procuror s-a iritat un pic..si ma informat ca va analiza cererea mea. In schimb alta lovitura a fost cand m-au informat ca d-na care mi-a facut reclamatia a fost chemata. A dat o declaratie prin care solicita daune civile in valoare de 2000 ron . Prejudiciul a fost aproape inexistent deoarece recalcularea pensiei s-a produs imediat dupa doua luni. Nu inteleg de ce cere daune?... atat d-na procuros cat si politistul aveau o atitudine ca indiferent ce as spune( am incercat sa mai explic inca odata situatia) oricum nu are valoare..va doresc Sarbatori fericite!
Pentru a eveita in viitor,comportamente de felul celor pe care le-ati relatat ar fi bine,daca aveti posibilitati, sa angajati un avocat care sa va sustina in timpul urmaririi penale si eventual,in timpul cercetarii judecatoresti

Alte discuții în legătură

Fals intelectual uta72 uta72 Sunt secretar intr-o unitate scolara, in urma unei adrese primite de la Judecatorie , prin care ne solicitau veniturile nete pe ultimile 6 luni ale unui domn ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmarii penale cu amenda administrativa uta72 uta72 In urma unei anchete penale am primit decizia de NUP cu amenda administrativa cu drept de plangere in 20 de zile, as dori sa stiu tot ce implica sau nu aceasta ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intimat uta72 uta72 in urma unei anchete penale cu privire la intocmirea unei adeverinte de salariat privind marirea pensiei alimentare si care a fost intocmita gresit , ancheta ... (vezi toată discuția)