avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donarea unui teren pe care se afla o casa "la rosu"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donarea unui teren pe care se afla o casa "la rosu"

buna ziua,

mama are in proprietate un teren pe care a inceput sa construiasca o casa, care in prezent e "la rosu". acum mama vrea sa ne doneze, mie si surorii mele, cate o treime din teren, urmand ca intabularea casei sa se faca direct pe 3 proprietari.
va rog spuneti-mi
1. daca acest lucru este posibil , autorizatia de constructie fiind pe numele mamei si daca este necesara delimitarea partii fiecareia pe planul casei - mentionez ca nu dorim acest lucru in mod expres.
2. daca mama intabuleaza casa doar pe numele ei, noi ce drepturi vom avea, fiind proprietare doar pe o cota parte din teren

va mulrumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:10, 30 Martie 2010
Si de construcytie? N-o sa scrie niceieri nimic? Dai asa un imobil fara sa fie vanzare, fara bani? Fac oamenii astia actul ca si cum constructia nu ar exista?
Si daca nu se inteleg in 2 sau 5 ani? Atunci sa te vezi litigii si cheltuieli... :sorry:

Donatia se poate ataca de orice persoana interesata, de mama chiar, de creditorii ei... nu numai de mostenitori. Ca orice alt act, dealtfel.
Nu exista acte reglementate din start ca fiind mai sigure sau mai nesigure, siguranta actelor depinde numai si numai de modul in care sunt transpuse prevederile legale in acte, de conditiile indeplinite sau nu, de interesele partilor, de documentarea lor, de scopul actelor, de cat de bine si real sunt intocmite acele acte, de profesionalismul redactorului actului juridic, de explicatiile primite de parti, de cat de corect si bine se intereseaza de efectele actului si cat de corect il inteleg...
Tine, in esenta, numai de parti. Nu de vreo lege etc.
...pot fi trecute si constructiile in contract care nefiind finalizate vor fi privite ca un ansamblu de materiale de constructie inglobate in teren ...constructie juridic nu exista pana la receptia ei insa e evident ca faptic ea exista sub forma descrisa de mine...
Materialele inglobate in teren nu inseamna un imobil? Si vanzarea unui imobil nu e nula fara certificat sau extras? :D
Nu conteaza ca e constructie sau alt podet, vreo aluviune sau alt imobil... nu?
Si daca nu se precizeaza constructia, nu se poate solicita ulterior contavaloarea materialelor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare/donatie teren stefan_ruxandra stefan_ruxandra va deranjez cu urmatoarea problema: acum vreo 10 ani parintii mei au achizitionat un teren de 4400 mp. pe terenul respectiv eu cu sotul meu am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)