avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnatura falsa pe cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnatura falsa pe cm

Am fost angajata intr-o institutie si desi am cerut de nenumarate ori contr. de munca, mi-a fost refuzat acest drept. La insistentele mele mi s-a dat o copie de pe contractul de munca in care aparea, chipurile, semnatura mea. Am semnalat acest lucru superiorilor mei, nu s-a rezolvat nimic. Am plecat de la firma si am dat-o in judecata pt fals. La negocieri au propus o suma infima ca despagubiri si reangajarea mea, insa eu am refuzat. La a 2-a intalnire au negat ca mi-ar fi propus asa ceva si au adus pe fostul sef direct care a sustinut ca eu am semnat contr. de munca, desi e destul de clar ca nu e semnatura mea. Ce sanse am sa castig procesul? Pot cere in instanta pe langa proba grafologica si prelevare de amprente? pt ca logic ar fi fost sa existe amprentele mele pe originalul lor daca as fi semnat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 8 Aprilie 2010
freeelis a scris:

Melissa61 a scris:

altceva decat semnatura mea de pe cererea de angajare si care poate fi comparata cu cea de pe contr. de munca, ce poate fi mai concludent?

O expertiza grafoscopica.. :)

Actus interpretandus est potius ut valeat quam ut pereat
Nu cred ca era vorba despre interpretarea legii ... a proba ceva nu inseamna ca interpretezi legea .
Eu nu am cunostinte de drept, insa stiu ca avem niste drepturi care, de cele mai multe ori, nu sunt respectate. Din pacate, acest lucru se intampla frecvent si, cu ironii sau fara, aceste nereguli trebuiesc pedepsite!
Melissa61 a scris:

Eu nu am cunostinte de drept, insa stiu ca avem niste drepturi care, de cele mai multe ori, nu sunt respectate. Din pacate, acest lucru se intampla frecvent si, cu ironii sau fara, aceste nereguli trebuiesc pedepsite!

Expertiza grafoscopica este mijlocul de proba care va demostra daca semnatura este sau nu a dvs., de acea am spus ca este mai concludenta acest lucru.
De altfel, nu inteleg de ce pana acum nu ati actionat impotriva angajatorului?

:offtopic:
Nu este pentru prima si nici pentru ultima data cand ma confrunt cu asemenea situatii si stiu ca este foarte greu sa se accepte de ambele parti ca au gresit , fie ei angajati sau angajatori ... unii dintre ei solicita ajutor cand este poate prea tarziu de a se face ceva, altii dau prea putine detalii si trebuie sa presupunem ceea ce se intampla in viitor sau s-a intamplat deja.
Este foarte greu de inteles, ati postat un adagiu latin, si apoi vorbiti de ironii .. din partea cui?
Am incercat, de nenumarate ori, sa intru in posesia CM, insa, m-am izbit de refuzul si ironia angajatorilor. Mi-am dat demisia si i-am actionat in judecata! De ce este atat de greu sa dobandesti ceea ce legea iti garanteaza? Pe mine acest lucru ma nemultumeste. Ironia nu va era adresata, ci era o vaga referire la ceea ce mi se raspundea cand ceream CM.

Alte discuții în legătură

Fals in contractul de munca doina57 doina57 Buna seara Daca adresa de pe un contract de munca a angajatului, nu este conforma cu realitatea, seria si nr.actului de identitate nu mai erau valabile la ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica simona58 simona58 buna seara, va rog sa va exprimati o parere in urmatoarea chestiune:intr-o cauza amcerut efectuarea unei expertize grafoscopice asupra unei semnaturi ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica ONU EMIL ONU EMIL Unde se poate face o expertiza grafoscopica extrajudiciara contra cost si daca este recunoscuta de procuror? Sunt laboratoare autorizate,doresc mai multe ... (vezi toată discuția)