avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA"

Activitate CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA"

Buna ziua,

Avand in vedere varsta frageda a minorului, vizitarea se poate realiza la domiciliul dumneavoastra , ori in diverse locatii, din localitatea de domiciliu.

Instanta de tutela poate lua orice masura, in interesul superior al minorului.

Puteti solicita ca dumneavoastra sa exercitati autoritatea exclusiva.

Locuinta minorului va fi stabilita la dumneavoastra.

Tatal va fi obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de 1/ 4din venitul net realizat, cand presteaza o activitate remunerata, iar cand nu munceste, pensia va fi raportata la salariul minim pe economia nationala.

Prezenta tatalui , in viata copilului, este importanta, va sugerez sa ajungeti la un acord cu acesta.


Buna ziua,

Puteti incerca sa transati aceasta problema pe cale amiabila, sa inaintati o notificare, prin avocat, cu mentiunea ca, in cazul in care nu se va rezolva amiabil aceasta chestiune, va veti adresa instantei de judecata, solicitand cheltuieli de judecata, cat si daune-interese , pentru prejudiciul cauzat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In functie de probatoriul propus, solicitati evacuarea concubinului, pe calea ordinului de protectie, ori pe calea unei actiuni speciale in evacuare, cu notificare prealabila.

In cazul ordinului de protectie, starea de pericol trebuie demonstrata.

Puteti uza de orice mijloc de proba(martori, inscrisuri, interogatorii, mijloace materiale de proba precum inregistrari, inregistrari audio-video).

In cazul procedurii speciale de evacuare, este necesara o notificare prealabila.

Evacuarea se impune, in ultim caz, din cauza ca , in speta, concubinul nu este proprietar al imobilului.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Depuneti plangere penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

Efectuati capturi de ecran, pastrati toate discutiile purtate cu respectiva,mesaje tip SMS, orice alte forma de comunicare.

Daca exista martori , precizati datele lor, pentru a fi audiati.

Totodata, salvati fotografiile/ filmarile despre care aminteste respectiva persoana.

Constituiti-va parte civila, pentru prejudiciul cauzat, solicitand, defalcat, daune materiale si morale.


Buna ziua,

Puteti depune plangere penala, pentru savarsirea infractiunii de insalciune, avand in vedere ca respectivul cont poate fi fals.
Totodata, expunerea unor informatii nereale, in vederea primirii de foloase materiale , pot reprezenta elementul material al infractiunii de inselaciune.

In vederea recuperarii prejudiciului, puteti purta discutii cu respectiva persoana , prin avocat.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Buna seara,

Puteti parasi locuinta comuna cand doriti dumneavoastra, desigur, preluand copiii cu dumneavoastra.

Nu este necesara instiintarea sotului, la momentul plecarii, nesavarsind infractiunea de abandon de familie.

Dupa ce are loc mutarea efectiva, il puteti instiinta pe sotul dumneavoastra unde v-ati stabilit resedinta, in vederea vizitarii minorilor.

Daca, insa, ii lasati in grija sotului, acesta va avea sanse mai mari, cand instanta de tutela va stabili locuinta minorilor, conform art. 400 din Codul civil.

Preluati copiii cu dumneavoastra, avand in vedere problemele pe care le prezinta sotul ,legate de consumul de alcool.

Totodata, acesta trebuie sa isi exprime optiunea ca minorii sa aiba locuinta stabilita la dansul, altminteri, acestia pot ajunge in plasament, in cadrul institutiilor de stat.

Buna ziua,

Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt proprietate comuna devalmasa.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea comuna devalmasa este faptul ca niciunul dintre soti nu are individualizata cota-parte din dreptul de proprietate.

Aceasta va fi determinata la partaj.

Instanta de judecata va avea in vedere sumele de bani platite la plata pretului, cand va determina cota-parte din dreptul de proprietate.

Asadar, puteti solicita o cota de contributie de 100 %din acest bun, retinand provenienta sumelor de bani avansate la plata pretului.

Veti putea solicita cheltuieli de judecata, reprezentate de onorariul de avocat si taxa judiciara de timbru.
Buna ziua,

Perfectati la notar un testament, cu o clauza de inalienabilitate, si, daca accepta mostenirea, va trebui sa respecte clauza imputata in sarcina sa.
Art. 273

Mărturia mincinoasă

(1) Fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care este întrebat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Mărturia mincinoasă săvârşită:

a) de un martor cu identitate protejată ori aflat în Programul de protecţie a martorilor;

b) de un investigator sub acoperire;

c) de o persoană care întocmeşte un raport de expertiză ori de un interpret;

d) în legătură cu o faptă pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă ori închisoarea de 10 ani sau mai mare

se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(3) Autorul nu se pedepseşte dacă îşi retrage mărturia, în cauzele penale înainte de reţinere, arestare sau de punerea în mişcare a acţiunii penale ori în alte cauze înainte de a se fi pronunţat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluţie, ca urmare a mărturiei mincinoase.

Buna ziua,

Puteti retracta declaratia initiala,urmand a fi efectuate acte de cercetare penala, in ceea ce il priveste pe prietenul dvs.

Buna ziua,

In ipoteza in care blocul nu este finalizat, nu va puteti adresa instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, intrucat nu sunt intrunite cerintele prevazute de lege, in acest sens.

Astfel, daca, la termenul contractual, constructia nu este finalizata, asa incat sa fie perfectata vanzarea, puteti solicita restituirea avansului, cu daune-interese, pentru prejudiciul cauzat, cat si dobanda legala.

Prin urmare, va adresati instantei de judecata, in vederea rezilierii antecontractului de vanzare-cumparare, cu repunerea in situatia anterioara, si cu pretentiile financiare sus enuntate.

O alta masura de constragere a dezvoltatorului, in sensul de a finaliza constructia, nu exista.

Aveti in vedere situatiile in care unele persoane au fost inselate, constructia nu a mai fost finalizata, iar avansul remis nu a putut fi recuperat, din diverse motive.

De urgenta, consultati un avocat.