avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

chiar daca doi soti nu au casatoaria desfacuta si in mod legal,instanta de fond poate dispune celuilalt parinte care nu are un copil in intretinere,la plata unei asemenea pensii(de intretinere)?adica sa il oblige la plata unei pensii cu titlu de pensie de intetinere?
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 09:56, 23 Martie 2011
daca nu au desfacut casatoria si nu s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca cine are copilul in grija si intretinere, nu.
Da, pensia de intretinere are ca beneficiar minorul, iar instanta se poate pronunta pe o astfel de cerere chiar si inainte de pronuntarea divortului
Se poate si fara pronuntarea divortului. Va spun din experienta :)
Instanta poate dispune ( inainte de desfacerea casatoriei si doar in urma unei actiuni de incredintare a minorului sau de stabilire domiciliu minor introdusa de catre unul dintre soti) , stabilirea pensiei de intretinere, doar prin hotarare judecatoreasca, instanta luand act de despartirea, in fapt, a sotilor, acestia trebuind sa dovedeasca cu martori situatia dintre ei si imposibilitatea continuarii convietuirii in cuplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor dulcedor dulcedor buna ziua va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)
Divort rmm rmm Buna ziua, Problema mea e des intalnita din pacate: casatoriti de aproape 5 ani, impreuna din vremea liceului, am ajuns acum destul de straini, S-au adunat ... (vezi toată discuția)
Divort prin intelegere nomoreno nomoreno In cazul divortului prin intelegere, asa zisa forma eleganta de divort cand exista copii minori, ce se intapla daca imediat dupa pronuntarea sentintei , una ... (vezi toată discuția)