avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... mentiune cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

mentiune cartea funciara

X si Y au divortat. au facut partajul bunurilor comune la mediator. prin urmare lotul lui x a fost : apartament cu ipoteca legala si lotul lui Y a fost masina si alte bunuri mobile.hotararea s-a inscris in cartea funciara iar in extras apare si mentiunea '' se noteaza respingerea cererii lui Y privind radierea privilegiului de pret ca fiind lipsita de obiect''. ce a vrut sa faca Y?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:29, 29 Octombrie 2011
Privilegiul este „preferinţa acordată de lege unui creditor, în considerarea creanţei sale”, iar in virtutea dreptului conferit de art. 1737 pct. 1 C. civ., pentru neplata pretului sau a diferentei de pret vanzatorul beneficiaza de prerogativa urmaririi bunului in mainile oricui s-ar afla.
pai care pret, ca nu e vorba de nici o vanzare in situatia asta.
ginacoseru a scris:
lotul lui x a fost : apartament cu ipoteca legala

Este vorba despre ipoteca... Probabil ca este vorba despre un imprumut cu garantie imobiliara – imprumut care nu a fost ”restituit” in totalitate iar daca a fost platit se respinge cererea lui Y deoarece X e cel care a primit lotul
Y nu mai are ”treaba” cu ce i s-a atribuit lui X – de aceea i-a fost respinsa cererea ca fiind lipsita de obiect.
Y a vrut sa se asigure ca nu va fi ”urmarit” pentru restituirea imprumutului... A crezut ca asa trebuie sa faca, dar s-a inselat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere de plin drept fara somatie sau judecata ynab ynab Am semnat un contract de vanzare - cumparare a unui apartament, iar vanzatorul a cerut privilegiul vanzatorului pentru suma pe care trebuie sa-i o mai achit ... (vezi toată discuția)
Garantie asupra unui imobil ContSters22096 ContSters22096 am o sc si am fost la cateva banci pentru contractarea unui credit; la cele mai multe mi s-a solicitat un imobil ca si garantie pt inscrierea unei ipotec;\'; ... (vezi toată discuția)
Ipoteca asupra unui bun viitor Adrian_Gorj Adrian_Gorj În situația în care x vrea sa cumpere un apartament de la y , dar x face împrumut la z ( acesta fiind o persoana fizica / juridica ) , se poate ipoteca ... (vezi toată discuția)