avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... alimentare cu apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

alimentare cu apa rece

Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele:
1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si robinetul de alimentare de sub chiuveta din baie) este proprietate comuna a locatarilor sau proprietarul respectiv este raspunzator de intretinerea acestei tevi.
2.Am avut o defectiune la aceasta teava acum un an,am reparat-o si acum am primit instiintare de plata de la o firma de asigurari pentru stricaciuni in apartamentul cu doua Multumesc
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 11:05, 22 Noiembrie 2011
Robinetul acela de garda are singura menire de a opri apa in cazul in care teava dincolo de el e sparta pentru a nu produce inundatie si a se putea lucra local fara a-i afecta si pe ceilalti vecini daca, in lipsa lui, ar trebui inchisa apa din subsol, de la alt robinet de garda al coloanei, in lipsa caruia ar trebui oprita apa din bransament pe tot blocul.
Ele pot fi montate oriune pe tevi, nu in puncte fixe care sa delimiteze proprietati
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
elga50, moderator
e ok, sunt deacord cu acest punct de vedere

tocmai mi-a venit in gand o situatie care o expun aici: exista o coloana principala (verticala) de apa sau gaz, sa zicem ca aceaste coloana este una noua,(pt a intelega mai bine...) unul dintre vecini nu a fost racordat din diferite motive, iar atunci cand se va racorda, instalatorul va utiliza materialele cumparate de vecin si le va folosi doar in interesul vecinului!

deci e bine gandit de catre dl adrian, felicitari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)
Unde se delimiteaza raspunderea asociatiei si intervine raspunderea proprietarului D_S D_S Ne confruntam (asociatia de proprietari) cu o problema,tehnica sau de interpretare. La WC-ul de serviciu s-a spart teava de alimentare cu apa rece dupa teul ... (vezi toată discuția)