avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului individual de munca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului individual de munca la sfarsitul perioadei de proba

In conditiile in care in contractul individual de munca este prevazut un termen de 90 dre zile de proba, iar in ziua 88 salariatul intra in concediu medical, mai poate fi notificat cu privire la incetarea contractului?
Salariatul anunta, dar nu prezinta actul medical.
Suspenda certificatul medical perioada de proba, asa cum se intampla in cazul preavizului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: doriacristina , utilizator 15:54, 23 Iulie 2012
Conform art. 49 (6) din Codul muncii ,,In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, moficarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu execptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept."
Conform art. 50 lit. b) din Codul muncii ,,Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
................
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca."
Salariatul incadrat pe periaoda de proba se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute de legislatia muncii, contractul colectiv, regulamentul intern si contractul individual de munca.
Daca salariatul nu prezinta certificat medical, poate fi dat afara disciplinar pt. absente nemotivate.
Salariatul trebuie sa anunte pe angajator in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical, insa va trebui sa-l depuna la acesta pana pe data de 5 ale lunii urmatoare celei in care a fost acordat ...

Problem care se pune este daca incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. poate fi decisa in timpul concediului medical sau nu poate fi decisa....:-/
O intrebare scurta, va rog: unde este prevazut acest termen de 24 de ore de anuntare a angajatorului dupa acordarea concediului medical?
Conform Ordin MS/CNAS nr. 430/470/2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordin MS/CNAS nr. 60/32/2006:
Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare (art. 81.(1))

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 158/2005, norme de aplicare... Petru52 Petru52 Buna seara, Respectuos vă rețin atenția, și rog a mă ajuta în a ,,dezlega ițele\'\' în ceea ce privește obligativitatea angajatului de a ... (vezi toată discuția)
Data decizie incetare, 61, a alinadobre alinadobre In situatia in care un salariat este convocat pt a fi cercetat disciplinar (pt. absente nemotivate) si nu se prezinta la convocare, se face proces verbal, apoi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Va supun atentiei urmatoarea situatie: Unui salariat, aflat in perioada de proba, I se transmite in data de 15 a lunii notificarea si decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)