avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Auditor de mediu intra in categoria profesiilor ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Auditor de mediu intra in categoria profesiilor liberale?

Buna ziua,

Meseria de auditor de mediu poate fi exercitata ca profesie liberala?
Da, poate fi exercitata ca si profesie liberala (PFA), cu incadrarea la codul Caen 7490 (Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice - Consultanta in probleme de mediu)
Din cate stiu eu, exista diferente intre PFA si profesia libera (cea de-a 2a nu se inregistreaza la Registrul Comertului ci doar la Fisc). Deci auditorul de mediu poate exercita aceasta meserie ca liber profesionist?
Ca sa puteti desfasura legal o activitate ca si liber profesionist, trebuie sa alegeti una din formele de exercitare a profesiei si sa faceti parte dintr-un ordin profesional.
Nu trebuie sa va inregistrati la Registrul Comertului, ci doar la fisc (codul caen mentionat mai sus), ca si persoana fizica autorizata, pentru a obtine acel cod fiscal.
Ca si PFA, in domeniul dvs., puteti oferi: consultanta si audit pentru implementarea sistemelor de management de calitate mediu (ISO), evaluarea mediului pentru studii de mediu, management de proiect, etc.
In cazul in care doriti sa deveniti verificator de mediu - persoana fizica, va sunt de folos informatiile cuprinse pe urmatorul link:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auditor energetic pentru cladiri - pfa sau profesie liberala stefansn stefansn Buna ziua, Sunt auditor energetic pentru cladiri atestat de Ministerul Dezvolatarii si sunt inregistrat la RC ca PFA cu codul CAEN 7112. Pot desfasura ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru inceperea activitatii de liber profesionist ( freelancer) GNE GNE Buna ziua, situatia mea actuala: in prezent sunt angajat la o firma privata ( multinationala), iar din august ma voi pensiona ( 65 ani). Firma mi-a propus ... (vezi toată discuția)
Auditor energetic luminitaegri luminitaegri In situatia in care am un PFA si ofer audit energetic pt constructii, am nevoie de casa de marcat, sau pot factura si emite chitanta fiscala?[quot] (vezi toată discuția)