avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului

locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia pe care si-o pastrasera peste noi .apoi intr-o seara ne-am dus la supermarket si cand ne-am intors yala era schimbata.!!fara sa stim ceva sau sa ne spuna cineva ceva .pur si simplu nu se potrivea cheia.!
am chemat lacatus si am intrat in locuinta spargand bineinteles yala.atunic a aparut proprietara spunand ca de ce nu ne-am dus la ea sa ii cerem cheie,etc.si in final ne-a cerut sa ii dam una din cheile noi pe care tocmai le instalasem cu ajutorul mesterului.bineinteles ca nu i-am dat .a chemat si un echipaj de politie care ne-a legitimat i-am aratat contractul de inchiriere si ne-a spus ca nu am comis nicio infractiune (intrand in locuinta noastra)
dupa cateva zile tot in lipsa noastra a chemat lacatus si a cerut sa sparga usa de la locuinta noastra aratandu-i actele de proprietate a apartamentului .din intamplare lacatusul era acels cu cel care chemasem eu ,si m-a anuntat sa vin ca el trebuie sa sparga din nou usa...avea telefonul meu pt i-l dadusem ca ne intalnim sa ii achit suma de 150 de ron pt inlocuirea yalei.
am ajuns la fata locului a fost chemata patrula de politie ,lacatusul a plecat dna proprietara a plecat,iar eu m-am dus in continuare la servici.dupa masa cand m-am intors am vazut ca usile au fost scoase din balamale si disparute.apartamentul fara usi.!era o usa metalica la intrare si inca una pe hol amandoua incuiate cu chei.
am chemat politia ,politia a chemat laboratorul criminalistic care a luat probe si declaratii pana la ora 1 noaptea .proprietara a fost anuntata a venit dar a sustinut ca nu stie nimic despre disparitia usilor si ca ea fost in parc cu fetita.un vecin a venit si m-a scuipat !?spunandu-mi ca bine a facut ca a luat usile pt ca sunt ale ei si ea are chitanta pe ele,iar eu daca am contract sa ma duc sa cumpar alte usi...
amfost chemata acum cateva zile la politie si mii s-a spus ca a recunoscut si a pus usile la loc.agentul politist m-a insotit spunandu-mi ca proprietara imi va da cheile...dar ea a declarat ca nu imi da cheile ca sa pot intra in locuinta.intre timp a pus stapanire pe locuinta mea pe lucrurile mele intra si iese din locuinta mea aducand diverse persoane in locuinta mea si aratandu-le chipurile ce mizerie am acolo,iar eu nu am unde sa dorm nu mai am bani pt lacatusi,si de fapt cel care a venit ieri era acelasi pe care ea l-a angajat casa monteze usa la loc si i-a fost frica apoi cand am chemat patrula si a plecat.asta este situatia in momentul de fat.este weekend astept sa fie zi lucratoare si sa ma duc din nou la sectia de politie si sa fac dinnou plangere penal etc
ce altceva pot face ca sa o tin departe de usa locuintei mele?si eu sa pot intra in locuinta sa-mi iau in folosinta lucruri acte mediicamente tot ce am acolo si sa locuiesc impreuna cu familia mea.suntem trei persoane . care nu putem intra in locuinta in aceste conditii.unde pot sa cer protectie?
Buna seara! Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare, numai ca eu sunt in postura proprietarului, si v-as ruga sa ma ajutati cu niste raspunsuri daca stiti, deoarece am ajuns in pragul disperarii.
Problema sta in felul urmator: chiriasii au facut datorii de aproape 3000 lei la intretinere (30 milioane lei vechi). La inceputul lui septembrie le-am facut o notificare prin executor in care i-am notificat sa plateasca si sa elibereze apartamentul in termen de 15 zile, cum era prevazut in contract. Bineinteles ca i-am notificat degeaba, pentru ca nici nu au platit si nici n-au eliberat. De pe data de 15 august nu mi-au mai platit chiria, drept urmare, am reziliat unilateral contractul la ANAF de vreo 2 saptamani. Am facut chiar si o cerere de deconectare a energiei electrice la Enel ca sa-i las fara curent, am zis ca poate asa vor pleca. Insa pana acum nu s-a executat acea cerere, desi este facuta de aproape o saptamana.
Nu mai stiu ce sa le fac si cum sa fac sa ii dau afara, ei nu vor sa plece sub nici o forma, ba chiar m-au amenintat ca vor sta chiar si fara curent pana in februarie cand expira contractul si ca nu vor mai plati nici un leu la intretinere, si ca va bubui intretinerea (au mers pe premise ca vine iarna si caldura este scumpa), si ca apoi vor pleca si ma vor lasa pe mine sa o platesc, si pana ii voi da eu in judecata si pana se va da sentinta, si pana imi vor plati ei mie toata suma cu poprire pe salariu, va mai dura o groaza de timp. Eu nu inteleg de ce se incapataneaza sa stea in casa mea desi eu nu-i mai vreau acolo.
M-am gandit sa le schimb yala, la fel, cand nu sunt ei acasa, si bineinteles cu martori si sa nu patrund in casa...apoi sa le dau mesaj sa le spun sa ma anunte cand vor sa vina sa-si ia lucrurile. Ce se poate intampla daca schimb yala? Dat fiind faptul ca legal ei nu mai au nici un contract cu mine deoarece este reziliat?? Am intrebat o avocata si mi-a spus ca n-am ce sa patesc atata timp cat este proprietatea mea si nu ma ating de lucrurile lor. Este adevarat? Dar daca apoi sparg si ei usa si schimba yala? Eu ii pot acuza ca mi-au spart casa? Tinand cont ca ei nu mai au dreptul de a locui acolo daca acel contract este reziliat?
Va rog spuneti-mi ce sa mai fac pentru a putea sa ii evacuez mai repede? Si ma refer aici in special la solutii mai "neortodoxe", pentru ca am de gand sa ii dau in judecata pentru plata datoriilor, dar eu vreau ca ei sa paraseasca apartamentul acum, nu pot astepta sa se judece procesul ca sa ii dau afara, deoarece dureaza foarte mult, iar contractul ar fi expirat in februarie, deci nu vreau sa fac evacuarea prin instanta, ci cu forta daca se poate...Ce pot face?

Astept raspunsurile dumneavoastra, va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Se pare intr-adevar ca sunteti intr-o situatie rea ca sa scrieti pe forum la ora 2 noaptea...cautandu-va solutie cum sa dati afara chiriasii intreband un alt chirias>>:)Eu am sa va raspund din ce stiu eu si din ce am aflat in urma comportarii gresite abuzive si infractionale a proprietarului meu.
Cu toate ca scriem pe un site avocatesc-sa stiti ca multi dintre acestia chiar nu sfatuiesc corect,nu se gandesc la intrebarea facuta,sau participa emotional fiind partinitori -cu exceptii bineinteles,deci aveti grija de cine va canta in struna numai si numai ca sa va ia banii-si pe urma va veti trezi cu un dosar penal sau doua ca si proprietarul meu!!")
***Atata timp cat altcineva locuieste in apartamentul dvs care este sau a fost dat in chirie,nu aveti voie sa intrati acolo.punct.(puteti consulta Codul Penal despre aceasta tema la art 192 -Violarea de domiciliu).
Sigur ca da este proprietatea dvs DAR locuieste altcineva acolo.
***deasemenea puteti consulta legea cu privire la "contractul de locatiune"-scrieti pe google.
***Inainte de a patrunde prin efractie spargand iala adica in locuinta acetor persoane consultati bine Codul penal mai ales ca va ganditi sa mai puneti si martori la aceasta fapta_;)
***Vedeti ca sunt mai multe fapte in Codul Penal ca:tulburare de locuinta,abuz de incredere,violare de domiciliu,furt,santaj,-toate acestea le-a facut si proprietarul meu si acum este tras la raspundere penala si va fi pedepsit-
Contractul de inchiriere din moment ce este vizat la finante are /avea daca l-ati reziliat-titlu executoriu...deci cu el puteti cere evacuarea chiriasilor si poate chiar cu executor judecatoresc..(noi nu am ajuns sa studiem inca acest capitol pt ca proprietarul meu nici macar nu l-a dat la finante-ca nu a vrut..dar consultati un executor judecatoresc poate va lamureste -si poate se poate face ceva-sa va luati rezilierea inapoi>>si apoi sa actionati cu contractul in mana.(cititi si informati-va ds legea locatiunii.)
***Nu prea rezolvati mare lucru schimbandu-le yala pt ca ei au dreptul sa intre in locuinta si NU dvs.Deci cheama un lacatus si le deschide usa aratand contractul,si cheama si politia si va face plangere penala pt violare de domiciliu.
***Nu mai zgandariti treaba cu Electrica ca ei nu reziliaza un contract daca facturile sunt platite.Si apoi cine stie cae o sa va ceara ca sa va faca iar contract...
***Vedeti si legea privind contractul acela reziliat...trebuie reziliat de ambele parti-cititi legea-
si FERITI-Va de avocati care va spun ca nu aveti ce sa patiti ca sa va ia banii.

Daca tot vreti sa intrebati dati un telefon sau mergeti pana la sectia de politie
Ei nu au nici un interes sa va spuna baliverne.si asa va veti lamuri de multe lucruri inainte ca datorita avocatilor neinformati sa va treziti si cu dosar penal..:)

Care ar fi solutia?
Cel mai bine ar fi stati de vorba cu oamenii aia si sa vedeti ce se poate face si cum se poate rezolva fara incapatanare si fara orgoliu si ura si violente si smecherii-daca tot aveti acest apartament de inchiriat ganditi-va ca daca totusi chiriasii v-au platit chiria(!) poate sunt dispusi sa o faca in continuare -asa ca nu va incapatanati -si faceti gesturi stati de vorba cu ei faceti pace si poate reusiti sa puneti situatia pe baze noi.

Succes.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc de raspuns! dar...! in primul rand nu va ceream parerea dumneavoastra, ci a altor utilizatori, gen avocati, mediatori, consultanti sau poate chiar utilizatori neutri, sau proprietari care au patit la fel...bineinteles ca nu vroiam parerea unui chirias care face sau a facut acelasi lucru ca cei pe care ii am eu :) Din ce mi-ati scris dumneavoastra acolo, se pare ca numai chiriasii au drepturi, iar proprietarii deloc. Eu contractul l-am reziliat perfect legal, pentru ca in contract scrie foarte clar ca daca nu mi se plateste chiria, am dreptul sa reziliez unilateral. Deci nu e vorba de nici un accord al partilor. Iar cu Electrica "o zgandar" cat vreau eu, pentru ca am dreptul sa reziliez orice contract pe numele meu. Dar bineinteles ca nu este vorba de reziliat, ci doar deconectare. Dar in cazuri extreme, voi ajunge si la reziliere, cu toate ca presupune mai mult deranj, adica scoaterea contoarului, etc...Vad ca si dvs, ca si chiriasii mei, aveti impresia ca daca ati semnat un contract de inchiriere, asta va face proprietar. Nu vad ce drept mai au ei dpdv legal sa intre in locuinta, din moment ce contractul este reziliat, iar eu I-am notificat de mai bine de o luna de zile sa paraseasca locuinta!
Si va anunt ca sunteti foarte prost informata...contractul de inchiriere inregistrat la anaf nu mai reprezinta titlu executoriu de anul acesta din februarie parca...m-am interest la doi executori si mi-au spus acelasi lucru...doar daca era facut la notar avea valoarea unui titlu executoriu...
In fine, mie nu mi-au platit chiria, au 3000 lei la intretinere si 300 lei la cablu si internet...Nu vad la ce intelegere mai pot ajunge cu ei, ca e clar ca tot ceea ce fac, fac din rea vointa. Nu e vorba de orgoliu sau de ura, eu am fost destul de intelegatoare si uite ca si-au batut joc!

Va multumesc pentru raspuns, chiar daca nu mi-a servit la nimic. Astept totusi raspunsul unor oameni mai competenti in domeniu. Si nu va mai referiti la avocati cu niste cuvinte asa nepotrivite...nu vrea nimeni "sa va ia banii" cum spuneti dvs...Din ce stiu eu, aici raspunsurile sunt gratuite, de la oameni care vor sa ajute...Si inca ceva...eu am consultat si doi avocati, care nu mi`au luat nici un ban pe consultatie, asa ca nu se pune problema de asa ceva...pana la urma este alegerea mea cu ce avocat vreau sa colaborez, sau nu! Chiar nu este cazul sa devenim paranoici cum ca cineva vrea sa ne ia doar banii. :)

Numai bine!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
virgo19, utilizator
eu nu stiu cine face legile in tara noastra ..findca vad ca , chiriasii au mai multe drepturi decat propietarii... in mod normal daca ai un contract de inchiriere inregistrat la fisc ar trebui sa ai si drepturi daca chiriasii nu sunt corecti..nu-si platesc chiria ..utilitatile ...daca iti distrug lucrurile din casa si etc ...dar vad ca acel contract e doar pt stat ..sa`ti ia impozit ..cat mai mare daca se poate ... au ajuns chiriasii sa spuna ca acel apartament inchiriat pt care o pers poate s`a chinuit si a trudit din greu ca sa si-l cumpere .. sa spuna chiriasii ca ei sunt propietari.,.si au drepturi sa faca ce vor .. pana la urma felicitari celor care nu fac contract de inchiriere... pana la urma nu este nici-o diferenta intre propietarii cu , contract ..si cei fara contract... ca si daca ai dreptul sa`i actionezi in judecata procesul dureaza f mult ..si chiar daca castigi procesul banii ii recuperezi f greu..sau niciodata ..
contractul de inchiriere nu este STAS...el poate fi completat cu drepturi si obligatii in sarcina fiecarei parti.

Alte discuții în legătură

Chiriasul nu vrea sa plece din casa dan76 dan76 Buna ziua, o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)