avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Control din partea primariei la un ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Control din partea primariei la un ONG

Doresc sa intreb daca primaria( comunala) poate verifica actul constitutiv, avizele si activitatea unui ong care presteaza servicii sociale in perimetrul ( satul) ei, Ong care primeste copii in plasament prin protectia copilului, are cladire cu 45 de paturi si cantina proprie, are microferma agricola ptr productie de legume si cereale, crescatorie de iepuri si porci.
In baza carei legi poate verifica activitatea ONG ului in domeniu economic si al serviciilor sociale?
Intreb ptr ca la primarie- la serviciul social sunt sesizari cu privire la nereguli in domeniul social, alimentar, medical si grave incalcari ale drepturilor copiilor.
Cel mai recent răspuns: newlifero , utilizator 14:13, 13 Noiembrie 2013
Serviciile sociale sunt monitorizate/inspectate de catre Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul primariei si de Inspecita Sociala (din cadrul Inspectiei Muncii).
OG 68/2003 prevede si obligativitatea acreditarii ca furnizor de servicii sociale inainte de a derula aceste servicii. Sanctiunile pot fi destul de mari, inclusiv solicitarea de dizolvare pe cale judecatoreasca a organizatiei.
va multumim frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea tivhetelor cadou liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA! vA ROG SA-MI SPUNETI CUM TREBUIESC ACORDATE TICHETELE CADOU, TREBUIE ACORDATA NUMAI VALOAREA DE 150 LEI/ ANGAJAT? PENTRU A PUTEA FI DEDUCTIBILE ... (vezi toată discuția)
De ce nu primesc ajutor social si ajutor pentru incalzire? nuna nuna am mai scris odata dar nu am primit nici un raspuns .......azi am fost la primarie si am intrebat daca eu beneficiez de ajutorul cu alimente sau cel de lemne ... (vezi toată discuția)