avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parasirea Domiciliului Conjugaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parasirea Domiciliului Conjugaj

Parintii mei nu se mai inteleg de foarte mult timp. Tata o tot ameninta pe mama cu divortul insa niciodata nu se tine de cuvant. Eu sunt singura fiica si numai sunt minora. Au construit in timpul casatoriei o casa in care ei locuiesc in prezent insa nu isi vorbesc de cateva luni si el face tot posibilul sa o faca sa plece din casa. Daca mama ar pleca din casa, ar mai avea drepturi in ceea ce priveste casa ? Ce drepturi ar mai avea ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:45, 31 Martie 2015
Chiar daca paraseste casa drepturile nu le pierde.
Ar lua el insa probabil casa si ea ar primi sulta.
Cine locuieste in casa are sanse mai mari sa ii fie atribuita.
Nu ar avea ea pretentii la casa ci la macar o despagubire pt ca acolo au muncit doar ei fara muncitori fara niciun ajutor. Si nu mi se pare corect sa ramana fara nimic din moment ce amandoi au contribuit. Mai ales in situatia in care in momentul de fata ea nu are unde sa se duca.
Daca casa s-a ridicat sau construit in timpul casatoriei legea le confera 50% la fiecare sot.
Deci, drept la bani are.
Nu ar avea dreptul la jumatate din bani doar daca banii pentru constructie au revenit de la parintii lui prin donatie, din mostenire sau cine stie ce alte motive...
Dar daca a muncit si dovedeste prin martori poate obtine ceva oricum.

Daca situatia este incurcata ar fi bine sa se informeze cat se poate de bine ca sa nu aiba surprize neplacute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort micula micula buna ziua...fiica mea este casatorita de 7 ani , are un copil din aceasta casatorie si o casa a carei contructie a inceput in urma cu 2 ani iar in luna iunie ... (vezi toată discuția)
Pot trece pe numele meu partea de 50% din apartament a unuia dintre părinți, în caz de divorț, fără ca celălalt să fie de față? Horatiu79 Horatiu79 Aș dori să aflu dacă aș putea să trec pe numele meu partea de 50%din ce i se cuvine unuia dintre părinți, fără ca celalalt sa fie de față dacă ei ... (vezi toată discuția)
Partaj edelia edelia daca eu ,sotul si fiica majora am cumparat o casa de la stat ,in rate,care nu e achitata inca integral,in cazul unui divort cui ramane casa si cine e ... (vezi toată discuția)