avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Forma de impozitare?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Forma de impozitare?

Buna ziua,
Este posibil ca o societate - agent de asigurare persoana juridical (cod CAEN 6622) sa se declare microintreprindere si sa plateasca impozit 3% pe venituri?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 21:11, 24 Octombrie 2015
Conform ART. 112^2 alin 6 si normele de aplicare


6. Persoanele juridice române care nu intră sub incidenţa acestui sistem de impunere pe veniturile microîntreprinderilor sunt următoarele:

a) persoanele juridice care se organizează şi funcţionează potrivit legilor speciale de organizare şi funcţionare din domeniul bancar (societăţile comerciale bancare, casele de schimb valutar, băncile de credit ipotecar, cooperativele de credit etc.). Nu intră sub incidenţa acestor prevederi instituţiile financiare nebancare care sunt înfiinţate şi funcţionează conform legislaţiei în vigoare;

b) persoanele juridice care se organizează şi funcţionează potrivit legilor speciale de organizare şi funcţionare din domeniul asigurărilor (de exemplu, societăţile de asigurare-reasigurare), al pieţei de capital (de exemplu, bursele de valori sau de mărfuri, societăţile de servicii de investiţii financiare, societăţile de registru, societăţile de depozitare), cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii (brokerii şi agenţii de asigurare);

c) persoanele juridice care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de
noroc

Ca urmare brokerii si agentii de asigurare pot aplica sistemul de impunere al microintreprinderilor.Nu pot aplica societatile de asigurare si reasigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de impozit platesc la cod caen 6622 geostel geostel Buna ziua Am urmatoarea intrebare : Firmele care obtin comisioane din asigurari si cele cu cod caen 6622 (Activităţi ale agenţilor şi brokerilor de ... (vezi toată discuția)
Srl cu caen 6619 CLAUDIUPREJBAN CLAUDIUPREJBAN o societate comerciala cu CAEN 6619, ce impozit plateste? 3% sau 16%? intreb pentru ca unele contabile zic ca 3% altele ca 16%. sunt firme care declara ca ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% sau 16% pentru firme de consultanta? calin1973 calin1973 Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru o firma cu domeniu de activitate \\"consultanta pentru afaceri si management\\" cod CAEN 7022 exista sau nu ... (vezi toată discuția)