avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi poate lua el copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi poate lua el copilul?

Buna ziua.Sunt căsătorită cu un cetățean pakistanez,locuim in Romania si împreună avem un bebe de 1 an.Casatoria a avut loc acolo,la fel si nașterea baiatului,dar deținem documente românești,documentele fiind înregistrate la.ambasada României din Islamabad.
Dorim să ne mutăm inapoi in Uk unde ne-am si cunoscut,întrebarea mea este in privinta copilului ce fel de legi se aplică?Daca el doreste sa plece la el în țară cu copilul fara aprobarea mea o poate face dat fiind faptul că am fii pe un teritoriu neutru?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:25, 15 Mai 2019
Trebuie sa va informati pe teritoriul statului pe care va aflati.
Daca el va pleca cu copilul in Pakistan nu cred ca il veti mai lua inapoi...
Va veti judeca cel putin 4-5 ani...
Doamna, depinde care este cetatenia copilului, rezidenta, depinde ce acte are emise copilul (pasaport, act de nastere etc.). E nevoie de un studiu aprofundat.
Va multumesc frumos pt răspunsuri.Copilul are dubla cetatenie,are pasaport pakistanez si pasaport romanesc,certificat de nastere romanesc si pakistanez.
Poate parasi Romania cu actele pakistaneze. Consultati totusi un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorita cu cetatean pakistanez am nevoie de informatii . white chocollate white chocollate in noiembrie am venit in pakistan unde m-am casatorit cu cetatean pakistanez.locuim aici dar eu nu am inregistrat casatoria la ambasada si nici nu o sa-mi ... (vezi toată discuția)
Consulatul a inregistrat gresit data de nastere a copilului in certificatul de nastere si in certificatul de inregistrare a casatoriei in documentele romanesti white chocollate white chocollate Buna ziua. Problema mea a inceput in aprilie.m-am prezentat la ambasada romaniei in islamabad sa inregistrez casatoria si nasterea copilului.am asteptat pana ... (vezi toată discuția)
Vreau sa iau viza pt pakistan ce acte imi trebuie? jaan jaan vreau sa plec in pakistan sa ma casatoresc acolo imi puteti spune ce acte imi trebuie pt viza si apoi pt a incheia casatoria acolo?astept un raspuns cit mai ... (vezi toată discuția)