avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum aș putea proteja un împrumut către un cunoscut, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum aș putea proteja un împrumut către un cunoscut, astfel ...

Cum aș putea proteja un împrumut către un cunoscut, astfel încât să fiu sigur că recuperez banii? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:13, 24 Iulie 2020
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la notar si incheiati un contract de imprumut. In caz de refuz al platii la data stipulata, contractul are carater de titlu executoriu, putand astfel sa demarati procedura executarii silite impotriva acestuia.
In functie de suma imprumutata, puteti stipula in contract si instituirea unui gaj asupra unui bun mobil( de ex. autoturism).
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un contract încheiat la notariat,un înscris sub semnătură privata/chitanță de mana daca ati dat deja banii pe cuvant/ochi frumoși,Sa aveti garanția că exista bunuri care pot sa fie executate sau daca suma este mai mare un gaj sau chiar ipoteca pe unbun imobil.
Astfel incat sa fiti sigur ca recuperati banii, incheiati la un notar public un contract de imprumut garantat prin ipoteca asupra unui bun imobil de o valoare suficient de mare.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă suma este mare, ar fi util să întocmiți actul la un notar public și să cereți instituirea unei garanții suficiente, raportat la valoarea împrumutului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut banesc POMPILLIA POMPILLIA Recent am avut posibilitatea sa imprumut o suma importanta de bani de la o ruda, suma pe care o sa o returnez in rate in termen de un an in conditiile pe care ... (vezi toată discuția)
Bani pt imprumut andu86 andu86 as dori sa stiu si eu daca imprumut pe cineva, un prieten cu o suma rezonabila de bani, si incheiem un act la notar prin care se spune data si modul de ... (vezi toată discuția)
Contract notarial pentru imprumut cu garantie imobiliara mirela_lucica mirela_lucica Buna ziua ! As dori sa pun cateva intrebari ,si daca se poate sa aflu ceea ce ma intereseaza ! Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani , cu contract la ... (vezi toată discuția)