avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie De la ce vârstă se poate face curatelă sau tutelă ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

De la ce vârstă se poate face curatelă sau tutelă la un copil ...

De la ce vârstă se poate face curatelă sau tutelă la un copil cu dizabilități? Se poate face înainte de implinirea vârstei de 18 ani sau dupa 18 ani strict atunci?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 15:45, 19 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt destul de complicate instituțiile tutelei și curatelei. Sunt condiții speciale pentru fiecare instituție în parte, dar ca regulă pentru situația dvs, tutela poate fi instituită pentru minorul care nu a împlinit 18 ani, iar curatela după ce minorul a împlinit 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata si la multi ani! in cazul copilului cu handicap ... buburuza01 buburuza01 Buna dimineata si la multi ani! In cazul copilului cu handicap grav psihic, cu cat timp inainte de implinirea varstei de 18 ani, trebuie sa incep procesul de ... (vezi toată discuția)
Vanzarea prin curator/tutore cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Am o mica nedumerire. As dori sa stiu daca este valabila vanzarea unui bun imobil de catre un curator, care intamplator sau nu este si parintele ... (vezi toată discuția)
Ma pot folosi de curatela pentru a-i face buletin nepotului minor ? andriana11 andriana11 Buna ziua, Daca am o curatela data de primaria municipiului in care locuiesc ,in care este stipulat faptul ca reprezint ineresele minorului(adica al nepotului ... (vezi toată discuția)