avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul care a intocmit un raport medico legal poate ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul care a intocmit un raport medico legal poate fi tras ...

Expertul care a intocmit un raport medico legal poate fi tras la raspundere daca a mintit in expertiza?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:47, 26 Aprilie 2024
Orice expert poate fi tras la răspundere civilă delictuală dacă din probe rezultă fără nicio îndoială că a alterat într-un fel sau altul raportul întocmit.
Ca expertul a mintit in raportul de expertiza trebuie sustinut de documente certe, nu prin afirmatii personale. A gresi este omeneste si in cazul expertilor.
Prin contraexpertiza se poate stabili o interpretare eronata de catre expert a documentelor aflate la dosarul cauzei. In niciun caz, intentia de minciuna a expertului, nu poat fi dovedita prin contraexpertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza casa dodorel62 dodorel62 Buna ziua . La o casa a trebuit sa se faca o expertiza , iar judecatoarea a emis catre expert o hartie cu punctele pe care trebuia sa le respecte si de care ... (vezi toată discuția)
Ajutor. expertul evaluator care nu tine seama de lege Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua. Intampin o problema in care va rog sa ma ajutati: A avut loc expertiza imobiliara in vederea partajului. Urmatorul termen de infatisare este in ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu expertul (expert corupt?) nelyiuly nelyiuly Buna seara. Am un proces pe rol si am mari probleme cu expertul. In faza de fond cand s-a facut raportul de expertiza, desi am sesizat neregulile facute ( am ... (vezi toată discuția)