avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Rog raspuns la urmatoarea intrebare: eu si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Rog raspuns la urmatoarea intrebare: eu si fratele ...

Buna ziua,
Rog raspuns la urmatoarea intrebare: eu si fratele meu suntem mostenitori dupa moartea mamei noaste, 1/2 fiecare. Fratele meu este casatorit si are un copil de 20 anii, iar eu sunt casatorit si am 3 copii. Daca dupa obtinerea certificateleor de mostenitor, fratele meu decedeaza, fara sa fi iesit din indiviziune, care este modalitatea de impartire a mostenirii de 1/2 a fratelui meu ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:05, 28 Aprilie 2024
Buna ziua

Sotia supravietuitoare mosteneste 1/4 din 1/2, deci 1/8
Copilul 3/4 din 1/2, deci 3/8

Dvs. ramaneti cu 1/2.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2024
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns.
Daca sotia si copilul decedatului renunta la mostenire, cota parte trece in proprietatea fratelui supravietuitor?
Daca nu mai are alți mostenitori, da, fratele e următorul mostenitor. Dar de ce ar renunta la mostenire? Accepta mostenirea și fac partajul cu dvs, le dați sulta pt cota lor, nu cred ca e loc de pomana.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu o intrebare: eu si fratele meu suntem mostenitori ... Lucian.123 Lucian.123 Buna ziua, am si eu o intrebare: eu si fratele meu suntem mostenitori dupa moartea mamei noaste, 1/2 fiecare. Fratele meu este casatotit si nu are copii, iar ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lămuriri in următoarea speța soț și soție ... un roman un roman Va rog sa ma lămuriri in următoarea speța Soț și soție cumpara un apartament plătind avansul pentru el! După 2 luni soțul decedează ,sotia achita ... (vezi toată discuția)