avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Buna ziua. Cunoaste cineva daca expertul-evaluator ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Buna ziua. Cunoaste cineva daca expertul-evaluator desemnat intr-un ...

Buna ziua. Cunoaste cineva daca expertul-evaluator desemnat intr-un dosar pentru expertiza si inlocuit de instanta (pentru ca sa autopronuntat in dosar fara ca instanta sa se fi pronuntat ) poate fi chemat (actionat) in instanta pentru daune morale sau de alta natura( pierzi ani in instanta pentru ca nu isi fac treaba - practic nu se tem de nimic pentru ca instantele nu iau masuri contra acestora, pentru ca si asa sunt putini, iar dosare sunt multe dar uita ca din cauza ca ei nu isi fac cum trebuie munca, procesele se tot luuungesc .
Este cineva care a mai procedat la chemarea in judeata pentru astfel de fapta?
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2024
gusti1947, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:32, 11 Mai 2024
Puteti depune observatii la completarea raportului de expertiza. Daca le aproba instanta, expertul trebuie sa raspunda la acestea.
Contraexpertiza puteti cere daca si a 2-a oara, raspunsurile expertului nu sunt acceptate in totalitate de catre instanta de judecata.
Plata contraexpertizei se face de partea careia i se incredinteaza expertiza de catre instanta. Instanta poate stabili si ca partile sa plateasca procentual.
La contraexpertiza care se efectueaza de 1-3 experti, costurile pot fi mai mari. La partaj, cheltuielile de judecata finale, se platesc, de regula 50-50 % de catre partile in partaj.
Instanta stabileste onorariu provizoriu pentru expertii de la contraexpertiza. Expertii de la contraexpertiza fac o evaluare a costurilor care se aproba de catre instanta pentru onorariu final, o data cu raportul de expertiza intocmit.

"POPA GHEORGHE
La partaj, cheltuielile de judecata finale, se platesc, de regula 50-50 % de catre partile in partaj."

Chiar și în PARTAJ JUDICIAR ?
Dupa stiinta mea, de regula, Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor. expertul evaluator care nu tine seama de lege Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua. Intampin o problema in care va rog sa ma ajutati: A avut loc expertiza imobiliara in vederea partajului. Urmatorul termen de infatisare este in ... (vezi toată discuția)
Raport expertiza tehnica "eronata?!" om32 om32 Buna ziua! Intrun proces de partaj s-a cerut raport de expertiza tehnica asupra unui imobil , casa situata pe o suprafata de teren de 2000 mp.respectiv ... (vezi toată discuția)
Compenta expertiza ContSters276281 ContSters276281 Un expert tehnic judiciar, poate efectua o expertiza asupra valorii consolidarii unui imobil, dupa intocmirea unui proiect tehnic, avand la baza studii de ... (vezi toată discuția)