avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua ! Lucrez cu PFA ( contract prestări ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua ! Lucrez cu PFA ( contract prestări servicii ) în ...

Bună ziua ! Lucrez cu PFA ( contract prestări servicii ) în cadrul laboratorului unui spital . Activitatea mea implică 90% manualitate și se lucrează cu spoturi de sânge prelevate pe niște bandelete de hârtie , adică intru în contact direct cu sângele ce nu poate fi recoltat în recipiente de unică folosință . De curând , am cerut conducerii Spitalului acordarea sporului de laborator , adăugând fotografii ale probelor cunoscute fiind cu HIV pozitiv , sifilis , hepatite , covid etc.( oricum , orice probă de sânge se consideră patologică ) . Răspunsul a fost negativ , ei susținând că doar ANGAJAȚII ( nu și prestatorii de servicii ) pot beneficia de acest spor conform Anexei II din legea-cadru 153/2017 . Spuneți -mi , vă rog , cum poate fi rezolvată această nedreptate ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:32, 10 Mai 2024
Înțeleg că a lucra ca și PFA nu îmi conferă vechime , sporuri , concediu plătit etc . Mă interesează cum să nu pierd din valoarea muncii mele . În afară de a solicita un act adițional la contractul existent , mai există și o altă modalitate ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai exista nicio alta solutie , decat o renegociere a remuneratiei ...de aceea am intrebat daca contractul s-a incheiat in urma unei proceduri de achizitii publice, intrucat in situatia asta procedura este un pic mai complexa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmatorul pas: ministerul sanatatii sau ministerul muncii? cat woman cat woman La cererea meu care suna in felul urmator : \" De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci ... (vezi toată discuția)
Criterii de acordare sporuri toxicitate cat woman cat woman De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in ... (vezi toată discuția)
Care este vechimea luata in calcul ? cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme: 1. Pentru acordarea sporului de vechime intr-o societate privata, care este vechimea luata in ... (vezi toată discuția)