avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă doresc să merg să scot un certificat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă doresc să merg să scot un certificat medico-legal trebuie ...

Dacă doresc să merg să scot un certificat medico-legal trebuie neapărat să depun si plângere? Se va sesiza cineva din staff să anunte autoritățile, politia, protecția copiilor? Doresc strict certificatul medico-legal. Nu vreau să îi fac alt rău sau să stresez copiii.
Mă gândesc că mă va ajuta pe viitor în privinta custodiei, desi nu doresc custodie exclusiva, copiii sunt extrem de atașati si au o relatie bună, nu a fost niciodată violent cu ei sau de față cu ei.
Mă va ajuta în vreun fel certificatul pe viitor sau e inutil în aceste condiții?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 19:04, 13 Mai 2024
Nu suntem căsătoriți. Nici nu dețin niciuna din proprietățile lui. Nu doresc să ii fac plângere la politie, chem in instanță etc. Imi doresc doar o despărțire amiabilă cu domiciliul copiilor la mn, ceea ce momentan pare de acord. Voiam doar să stiu dacă acest certificat va conta în stabilirea domiciliului minorilor (va trebui să mă reîntorc la mama si să caut job după creșterea bebelușului) . Pt oricare altă problemă nu am nevoie de certificat. Deci cumva, voiam să stiu din experientele altora dacă are rost să il fac sau nu.

c123456 a scris:

In teoria alienarii parentale tatal nu trebuie sa arate ca mama ar avea probleme la mansarda. Tatal doar cere stabilirea domiciliului la acesta... impotrivirea mamei, felul in care se opune, aia e problema, in aceasta teorie mama este suspecta pentru ca este femeie, instanta poate dispune sa se faca niste expertize si altele.

Daca cel care face plangerea de alienare se incadreaza intr-un anume profil, patologie, si celalalt incearca sa arate ce, cum si de ce, acesta din urma cade in slava desarta, ca e mai bun, mai destept, ca stie mai bine ... da' pica de om nebun.

In cazul plangerilor impotriva barbatilor, acestia nu sunt suspecti, ci sunt privilegiati... mansarda barbatului nu prezinta interes, ci se considera ca barbatii isi folosesc privilegiile, resursele financiare si altele pentru a atrage copilul de partea lor.

Tacticile utilizate sub acest concept sunt meticulos impachetate, este posibil ca oricine sa se foloseasca de tacticile acestui concept, aparent este chiar o lege care vrea sa faca un bine ... banuiesc ca sunt rare astfel de cazuri, in care unul sau ambii sa nu se incadreze intr-un anume profil.

Astfel de procese nu se desfasoara intr-un mod firesc. La modul general, chiar daca exista neintelegeri, divortul poate demara in termeni oaresce amiabili... apoi zice unul ceva, zice si celalalt... se aduna amanarile... si treburile pot degenera in altceva.

Mergeti la avocat cand va hotarati sa divortati. Aveti grija si ce avocat va alegeti, ca nu va duceti la psiholog, si sa nu confundati instanta din lume cu infricosatoarea Judecata.

Sa ma iertati, nu cunosc exact, zic si eu, asa, in netrebnicia mea.

Nimeni nu poate sa prezica daca o actiune sau alta are rost. Depinde de situatia fiecaruia. Depinde de fortele care actioneaza. Chiar si intrebarea dvs, in unele situatii isi are rostul, in altele nu-si are, ba chiar poate fi considerata suspecta. Victimele unor abuzuri posibil sa-si creeaze un sistem de aparare, din instict, dar din afara este irational.

Trebuie sa luati decizii tinand cont de situatia dvs... sunteti intr-o relatie de concubinaj, aveti copii, s-au petrecut niste fapte, ambii se afla intr-un punct in care doresc despartirea... intrebarea ar fi... in ce conditii puteti sa va mutati cu copiii in alta locatie. Puteti sa apelati la un avocat doar pentru consultatie, nu neaparat sa-l angajati pentru a demara imediat actiune in instanta. Chiar si in cazul celor necasatoriti aut parinteasca se exercita in comun, dar fiind mama, persoana care se ingrijeste de copii in mod obisnuit, puteti sa-i luati si sa va mutati la alta locatie, in siguranta, in conditii decente de trai pentru copii. Legea nu va obliga sa ramaneti sau sa lasati copiii la acelasi domiciliu pana se emite o hotarare judecatoreasca in privinta domiciliului copiilor (exceptie, parasirea tarii ). La divort, astea in instanta vin de la sine. In cazul parintilor necasatoriti ... se ajunge in instanta daca exista neintelegeri... cine, ce, cand, cum... se ocupa avocatul.

Dvs locuiti intr-un stat de drept, membru UE si altele, prieten si partener strategic al celor celor mai puternice state democratice din lume. Statul asta de drept pune la dispozitia cetatenilor instrumente si mecanisme. In cazul violentei domestice puteti merge la medicina legala, puteti face plangere penala si toate cele. Daca n-ati utilizat mecanismele, asa cum au fost oranduite, nu va asteptati ca la stabilirea domiciliului copilului sa faca psihologul sau judecatorul ce nu s-a facut la medicina legala.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt în proces de divort din 2022, avem 2 fetite ... Karla Loredana Karla Loredana Bună ziua, sunt în proces de divort din 2022, avem 2 fetite de 9 ani și 5 ani, prin ordonanta presentiala cea mica îmi este încredințată, cea mare ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)