avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu mai bine scoateti sticla?! lasati totul la fel dar fara sticla. daca va razganditi o puneti la loc. operatiune de 1/2 h
2#
~ Conținut șters la cerere ~
3#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cerinta ANAF-ului nu este corecta.
1) Daca in momentul aducerii masinii in Romania depasea pragul de 6.000 km si mai mult 6 luni din momentul primei livrari inseamna ca aceasta masina este veche si iese din discutie plata TVA ;
2) Chiar daca in momentul aducerii masinii in Romania ar fi avut sub 6.000 km tot nu se pune problema platii TVA pentru ca nu vorbim de o achizitie intracomunitara ci de un transfer al unui mijloc de transport nou.
A se citi Normele Metodologice de aplicare ale Codului Fiscal punctul 104 aliniatul (1) subpunctul 2 subaliniatul (ii). A se citi si OPANAF 1611/2022. ANAF este obligat sa tina cont si de art.64 alin (1) din Codul de Procedura Fiscala.
4#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici o importanta ca exista bunuri pe numele d-voastră , atâta timp cât au fost achiziționate în timpul căsătoriei se considera bunuri comune și se partajează . Casa moștenită de soție de la mama este bunul ei propriu la care d-voastră nu aveți nici un drept . Daca vi se pare ca răspunsurile primite nu sunt cele la care va așteptați , consultați un avocat , oricum o sa aveți nevoie de unul pentru divorț .
5#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la 17.05.2021 nu mai exista acea protectie care se referea la revenirea din CCC.

Pentru a fi efectivă desfiinţarea locului de muncă, este necesară înlăturarea acestuia din structura angajatorului, altfel spus, să nu se mai regăsească în organigrama sau în statul de funcţii al acestuia.
6#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Bunurile dobandite prin mostenire legala de catre unul dintre soti, nu se considera bun comun, ci propriu, adica al persoanei care l-a mostenit. Doar daca dispunatorul ar fi prevazut expres ca bunul sa fie comun, ar fi putut fi; insa nu cred ca e cazul dumneavoastra.

Cand se va realiza partajul se va tine seama in schimb de contributia financiara a fiecaruia fata de lucrurile pe care le-ati achizitionat, daca ati contribuit la renovari, reconditionari etc.

Deci fata de toate probele privind contributia dumneavoastra, se va efectua partajarea bunurilor. Cum bunul este un imobil ,care inteleg ca este proprietatea sotiei, in care ati investit si dumneavoastra bani, cel mai probabil ca dumeaei va ramane cu acea casa avand obligatia de a va pune la dispozitie sume de bani care sa acopere acele cheltuieli efectuate.
7#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar politia animalelor nu trebuie chemata de proprietar, ce se intmpla dacq animalele erau abuzate, nu intervenea ca tocmai proprietarul le abuza? Faceti plangere scrisa.
8#
~ Conținut șters la cerere ~
9#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tipic romanesc:
- "Daca iau un credit, pot sa nu il mai platesc, patesc ceva?"
-"Daca am facut un contract asa, pot sa nu il mai respect?
acum am vazut-o si pe asta:
-"Daca fostii proprietari nu au putut timp de doua luni sa ridice bunurile din apartament pot sa mi le,asum?"
Nici nu trebuia sa puneti intrebarea aceasta.
Rusine sa va fie!
10#
Răspuns la discuția Taxa SGR la restaurant
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am trecut prin asta acum doua saptamini. Fiind la un restaurant si fiind curios am intrebat chelnerita daca imi va trece pe nota de plata contravaloarea ambalajului. Raspunsul a fost transant: daca las sticla la restaurant cind plec nu o trece, dar daca vreau sa plec cu sticla o va trece. Am verificat nota de plata pentru trecerea din oficiu a bacsisului si a taxei SGR si totul a fost in regula. Deci sticla golita de consumator si platita poate fi luata acasa pentru ca apartine consumatorului. Asadar cu sticla intr-o mina si cu bonul fiscal se poate iesi din restaurant fara probleme. Succes!
11#
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de intretinere se plateste asa cum a fost stabilita de instanta. Trebuie platita toata suma. Cheltuielile variaza de la o luna la alta. Ii mai dati bani in plus de sarbatori, la serbari, zile de nastere sau altele? Ati fost obligat sa contribuiti in plus pentru rechizite, activitati si altele?

In viata de familie si privata nu exista program de vizita, ci legaturi personale.

Nu exista dreptul la program... increngaturi, drepturi si libertati.

Instanta stabileste un program de vizita ca modalitate de pastrare a legaturilor personale.

Este problema celui care a solicitat program, ca modalitate de pastrare a legaturilor, ce mananca si imbraca copilul in timpul programului.
12#
Răspuns la discuția Taxa SGR la restaurant
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Garanția va fi percepută doar de la clienții ce NU consumă în locație"
13#
Răspuns la discuția contract vanzare cumparare
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai jucați rolul victimei neștiutoare, în condițiile în care și dvs, asa cum ați spus mai sus, v-ati vândut garsoniera tot la avocat.
A fost o mișcare perfect conștientă, din moment ce "nu au avut bani de intabulare".
Este absolut imposibil ca pe drum, cineva la un moment dat sa nu va fi spus ca trebuia sa mergeți la notar.
Este imposibil sa nu fi auzit ca vânzările se încheie la notar. Puteați sa întrați la orice notariat de pe strada și sa va informați dacă e bine ce faceți.
Părinții dvs unde erau? Frații, surorile?
Dacă vânzătorul vine la mine și îmi spune, "hai, lasa, ce notar, ce intabulare? Îmi dai banii asa, eu îți dau cheia și știu eu pe cineva cu o măsuța în târg și ne face contractul", eu chiar dau banii asa? Nu mai întreb și eu în stânga, în dreapta?
Faptul ca stati acolo și plătiți impozit, nu înseamnă nimic. Credeți că banii dvs nu sunt buni de luat de către Primarie?
14#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă cumva ati dat declarație ca renuntati la mostenire, nu mai aveti niciun drept la mostenirea la care ați renunțat.
Daca voiati sa ii dati casa fratelui, trebuia dezbatuta mostenirea și ii dădeați fratelui prin partaj.
Poate nu ati fost clara în exprimare , ati cerut ceva, dar ati vrut altceva, dar notarul a facut actele după cum ati cerut verbal, ca nu știa ce ganditi.
Mergeti la un avocat cu ce hartii aveti.
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine ca aveti acele documente. Sa le pastrati si sa le folositi ca si probe doveditoare la momentul cand se va judeca partajul. Instanta va decide in functie de toate aceste considerente.
16#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna! aveti mai multe variante, unu, daca exista HCL care se reglementeze situatia va puteti adresa primariei care sa intervina cu amenzi (noi nu stim unde habitati si nici daca exista HCLuri acolo). Doi, actiune in instanta cu obligatia de a face, si daca obtineti o hotarare si daca nu face, atunci se poate cere aplicarea de penalitati, penalitati care pot sa curga pana se va ajunge la o executare silita si se poate vinde cosmelia. Sens in care viitorii probabil vor face curat. Este de durata, dar solutii exista. Apelati la un specialist. Bafta!
17#
Răspuns la discuția nuda proprietate
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna că persoana respectiva detine doar dreptul de prorpietate asupra imobilului, celelalte atribute ale acestuia (habitatie, uz, uzufruct) apartin unei alte persoane.
18#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La telefon o angajata a politiei animalelor mi-a spus ca nu intervin decat daca sunt caini, pentru pisici trebuie sa ii cheme proprietarul.
19#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amentintarile sunt infractiune. De infractiuni se ocupa politia si parchetul.
Dar indrumari si sprijin puteti primi si de la DGASPC protectia copilului, minora fiind.
De asemenea vi se va acorda un avocat din oficiu dupa caz, in functie de situatie dvs.
Sens in care va luati inima in dinti si mergeti la parchet/politie cu dovezile de pe telefon si depuneti o plangere (stiu ei ce au de facut) si solicitati si echipa mobila de la DGASPC. Asa se rezolva aceste chestiuni. Urgent. Si spor la treaba!
20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a intrat in sept 2021 in CCC , nu mai are protectie.