avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate Dorin Voicilas

Activitate Dorin Voicilas

Faceți o cerere la Comisie pentru eliberarea titlurilor de proprietate. Dacă nu primiți un răspuns în 30 de zile sau răspunsul este nesatisfăcător, trebuie făcută o altă acțiune în instanță.
Răspuns la discuția Succesiune fără acte
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este să apelați la un avocat, să discutați în detaliu fiecare aspect, pentru că nu există un răspuns general valabil. Nu seamănă niciun caz cu altul, aici fiind vorba și de niște acte dispărute.
Răspuns la discuția Clarificare drepturi de autor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu se ajunge pe cale amiabilă la o înțelegere, atunci numai prin instanță se poate soluționa litigiul. Termenul de prescripție este de 3 ani de la momentul publicării, dar dvs. ați aflat abia acum, motiv pentru care în vederea repunerii dvs. în dreptul de a depune acțiune în instanță, bine ar fi să notificați editorul, punându-i în vedere să retragă publicarea/interzicerea în viitor a publicării și/sau acordarea de despăgubiri.
Răspuns la discuția Clarificare drepturi de autor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-au încălcat drepturile de autor, prin publicarea fără acordul dvs,, motiv pentru care aveți la îndemână posibilitatea să depuneți o acțiune în instanță pentru a solicita despăgubiri, interzicerea apariției/publicării operelor dvs. etc.
Nu este normal să vă ceară să recuperați acele zile, în condițiile în care legea vă dă dreptul la concediu pentru studii.
GBE trebuie să acopere întreaga perioadă până la recepția finală.
Bănuiesc că e vorba de un contract de achiziții publice. Depinde ce scrie în contractul cadru. De obicei, garanția pentru bună execuție e de 10% din valoarea contractului. După ce se semnează procesul-verbal la terminarea lucrărilor, aici nu mai e vorba de ce prevede legea. Aici discutăm strict cum s-au înțeles părțile prin contract.
Răspuns la discuția Pământ fără acte
E foarte complicată situația. Apelați la un avocat specializat pe succesiuni. O să fie o bătălie lungă și fără sfaturile unui specialist e foarte greu.
Fapta fostei soții căreia i s-au încredințat copiii prin hotărâre judecătorească de a vă împiedica, în mod repetat, să aveți legături personale cu minorii, în condițiile stabilite de părți sau de instanță, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. În concluzie, dacă fosta soție nu înțelege că trebuie să respecte niște obligații, atunci îi faceți plângere penală.
Nu trebuie să aveți nimic la mână, iar ANAF-ul are treabă cu impozitele plătite și nu cu achiziționarea de apartamente de către persoane fizice din fonduri proprii. Altfel se pune problema dacă sunteți demnitar sau funcționar public și ați depus declarația de avere, iar acum achiziționați un apartament cu niște bani a căror proveniență poate da naștere la întrebări. De unde sunt? Sunt din surse legale? Reprezintă un cadou? Aici intervine ANI.